BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.449,14
HABER /  DÜNYA

ABD'den Şah Fırat operasyonu açıklaması!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadelede kilit bir müttefik ve ortak olduğunu belirtti.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı, Türklerle gerektiği şekilde bilgi ve istihbarat paylaşımı da dahil olmak üzere bu mücadelenin kilit unsurlarında görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini belirtti.

TÜRKİYE'nin, Suriye içinde bulunan Türk topraklarında yer alan Süleyman Şah Türbesi'ndeki askerlerini, düzenlenen bir operasyonla geri çekmesinden sonra, ABD'den ilk resmi açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin türbede bulunan askerlerini geri çektikten sonra imha ettiği Süleyman Şah Türbesi ilgili soruya verdiği yanıtta, türbenin Türkiye için bir öncelik olduğunun farkında olduklarını belirtti. 

TÜRKİYE OPERASYON İÇİN ABD İLE GÖRÜŞTÜ MÜ SORUSUNA YANIT VERMEDİ

Türkiye'nin operasyondan önce ya da operasyon sırasında ABD ile görüşüp görüşmediğini yanıtlamayan Psaki, Operasyonla ilgili ayrıntılara ya da tartışmalara girmeyeceğim. Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile hafta sonunda Türkiye'nin başarılı türbe operasyonu ile ilgili görüştü. Operasyon sırasında kaza sonucu yaşamını yitiren askerin ailesine, dostlarına, tüm Türkiye'ye başsağlğı dileklerimizi ilettik dedi.

Psaki, ABD'nin, Suriye'deki gelişmelerle ilgili istihbarat ve bilgi paylaşımının yakın işbirliği içinde yürümekte olduğunu ve bunun kesinlikle süreceğini söyledi.