BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14
HABER /  GÜNCEL

Pozantı tecavüz zanlılarına takipsizlik

Pozantı Cezavi'nde taş atan çocuklara tecavüz eden zanlılar hakkında takipsizlik kararı verildi. Tecavüze uğrayan çocuklar hakkında ise müebbet hapis isteniyor.

Abone ol

Pozantı Cezaevi'nde 2012 yılında 4 çocuğa tecavüz eden zanlılar hakkında takipsizlik kararı verildi. Kamuoyunda "Taş atan çocuklar" olarak bilinen ve Pozantı'da tecavüze uğradıkları ortaya çıkan çocuklar ise müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Pozantı Cezaevi'nde 2012 yılında yaşanan tecavüz skandalının zanlıları hakkında takipsizlik kararı verildi. İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, “Taciz ve tecavüz suçlamasıyla tespit edilen 20 zanlı hakkında açılan dava takipsizlikle sonuçlandı” dedi.

TECAVÜZE UĞRAYAN ÇOCUKLAR MÜEBBETTEN YARGILANIYOR

Zanlılardan davacı olan dört mağdur çocuğun ise ‘devlet malına zarar vermek’ suçlamasıyla Mersin 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 302’nci maddeden müebbet hapis cezasıyla yargılandığını belirten Tanrıverdi, "Taş atan çocuklar" ile ilgili yapılan düzenlemelerin ardından salıverilen çocukların tekrar değişik suçlamalarla cezaevine geri gönderildiğini belirterek “Pozantı kökenli bu çocuklar Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevi’ne getirildi. Şimdi de Kürkçüler Cezaevi’nde insanlık dışı uygulamalarla karşı karşıya kalmaktadırlar” dedi.

POZANTI'DA NE OLMUŞTU?

Kamuoyunda "Taş atan çocuklar" olarak bilinen ve tutuklanarak Pozantı Cezaevi'ne gönderilen çocukların, burada sistematik olarak tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Cezaevine giren çocukların yaşadıklarını anlatan mektuplar yazması üzerine ortaya çıkan skandalın ardından Pozantı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 200 çocuk başka cezaevlerine gönderildi. Tecavüz suçlamasıyla ilgili olarak cezaevi yönetimi ve bazı tutuklular hakkında dava açıldı.