BIST 9.072
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.326,17
HABER /  GÜNCEL

6 polise daha paralel soruşturma!

Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı "paralel yapı" operasyonunun gizliliğini ihlal ettikleri iddiasıyla 6 emniyet mensubu hakkında soruşturma açıldı.

Abone ol

Isparta merkezli 6 ilde gerçekleştirilen ve 10 emniyet mensubunun gözaltına alındığı "paralel yapı" operasyonu ile ilgili gizliliği ihlal ettiği gerekçesiyle 3'ü emniyet müdürü 6 polis hakkında soruşturma açıldı.

 Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz ocak ayında 6 ilde, "görevleri gereği düzenlemeye yetkili oldukları resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira" iddiasıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonun ardından, emniyet müdürleri D.Ö, G.O. ve H.A. ile 3 polis memuru hakkında "soruşturmanın gizliliğini ihlal ve görevi kötüye kullanma" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Emniyet mensuplarının cumhuriyet savcılığı tarafından talimatla ifadeleri alındı.

Öte yandan, söz konusu görevliler hakkında başlatılan idari soruşturmanın da sürdüğü öğrenildi.

Isparta merkezli 6 ilde "paralel yapı"ya yönelik düzenlenen operasyonda 10 emniyet mensubu gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.