BIST 9.872
DOLAR 32,48
EURO 34,84
ALTIN 2.451,97
HABER /  GÜNCEL

ABD elçisinden Hakan Fidan açıklaması

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Hakan Fidan'la çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu belirtti.

Abone ol

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Hakan Fidan için, hükümetine bağlı çalışan biri. Onunla çalışmak bir ayrıcalık. İstihbaratla uyumlu çalışıyoruz' şeklinde açıklama yaptı.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, son günlerde MİT müsteşarı Hakan Fidan'a yönelik çıkan haberlerle ilgili görüşlerini dile getirdi.
 

"WASHINGTON'UN GÖRÜŞÜ DEĞİL"

Diploması Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Ricciardone, "ABD'de ifade özgürlüğü var. Her çeşit fikir, özgür bir şekilde ifade edilebilir. Türkiye'yi sevenler olduğu gibi karşı olanların da olması gayet normaldir. Gazetelerde çıkan ifadeler Washington'un görüşü değildir."
 

"HAKAN FİDAN'LA ÇALIŞMA BİR AYRICALIK"

"Hakan Fidan ile çok zaman birlikte çalıştım. Kendisini hem şahsi hem de resmi fikir açısından takdir ediyorum. Çok saygın üst düzey bir bürokrat. Onunla çalışmak benim için ayrıcalık. Türkiye büyük ve önemli bir müttefik ülke." dedi.


'DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ'

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye'nin Çin'le yaptığı füze anlaşmasından ABD'nin "derin endişe" duyduğunu söyledi.

ABD'nin bu konuda Türkiye ile görüşmeler yaptığını dile getiren Ricciardone, "Yaptırım uygulanan Çin şirketiyle olası anlaşmayla ilgili derin endişe duyuyoruz. Evet bu ticari bir karar. Türkiye'nin doğal hakkı fakat bunun müttefik hava savunma sistemi için anlamı konusunda endişelerimiz bulunmakta" dedi.


'KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ'

Ricciardone, Kılıçdaroğlu ile görüşmesiyle ilgili de "Muhalefet lideri ile elçinin buluşması doğal" dedi.