BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,96
HABER /  DÜNYA

ABD'de flaş anket! Trump mı Clinton mı?

ABD'deki ankete göre Demokratların muhtemel adayı Clinton, Cumhuriyetçilerin muhtemel adayı Trump'ın 6 puan önünde.

Abone ol

 Amerikan CBS kanalının ülke genelinde yaptığı son ankete göre Demokrat Parti'nin muhtemel adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, başkanlık yarışını Cumhuriyetçi Parti'nin muhtemel adayı iş adamı Donald Trump'ın 6 puan önünde götürüyor.

CBS kanalının 9-13 Haziran tarihleri arasında ülke genelinde toplam bin 280 kişiyle görüşerek yaptığı ankete göre ABD'de başkanlık yarışında Clinton yüzde 43, Trump ise yüzde 37 oranında destek aldı.

Aday adaylarının terörizm ve ulusal güvenlikle ilgili görüşlerinin de sorulduğu anket sonuçlarına göre Clinton'ın başarılı olacağına inananların oranı yüzde 50, Trump'ın yaklaşımlarının daha başarılı olacağını savunanların oranı ise yüzde 43 düzeyinde gerçekleşti.

CBS'in geçen ayki başkanlık seçimi anketinde ise Clinton yüzde 47'ye yüzde 41 yarışı önde götürüyordu. Haziran anketinde iki muhtemel rakibin yüzdeleri azalırken aralarındaki puan farkının değişmediği görülüyor.

Ankete katılanların yüzde 51'i Clinton'ın 8 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kazanacağını düşündüğünü belirtirken, Trump'ın kazanacağını savunanların oranı yüzde 35'te kaldı.

Clinton'ın e-mail skandalı, Trump'ın da Trump Üniversitesi konularında seçmenler nezdinde hala şüpheli konumunda olduğunu gösteren ankete göre katılımcıların yüzde 71'i Clinton'ın yanlış bir şeyler yaptığını düşünüyor. Trump'ın kendi adıyla bir dönem eğitim veren üniversitesiyle ilgili hiçbir yanlış yapmadığını belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 25 olarak tespit edildi.

Ankete göre kadın seçmenlerde Clinton, erkek seçmenlerde ise Trump önde gözüküyor. Buna göre Clinton'a oy vereceğini söyleyen kadınların oranı yüzde 48, Trump'ı desteklediğini ifade eden erkeklerin oranı ise yüzde 45 olarak gerçekleşti.

Her iki partinin de kesin başkan adayları parti kurultaylarında belli olacak. Demokrat Parti kurultayı 25-28 Temmuz tarihlerinde Philadelphia'da, Cumhuriyetçi Parti kurultayı ise 18-21 Temmuz'da Cleveland'da yapılacak.