BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

ABD Savunma Bakanında kritik Musul mesajı! Türkiye...

ANKARA'ya kritik bir ziyaret gerçekleştiren ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'dan Musul operasyonuyla ilgili son dakika açıklamalar geldi.

Abone ol

Bölgesel güvenlik konuları ve Irak ile Suriye’deki gelişmeleri Türk yetkililerle görüşmek üzere sabah saatlerinde Ankara’ya gelen ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, TBMM’yi ziyaret etti. Carter, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmasını istedi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, "Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz." dedi. 

DABIK İÇİN BÜTÜN DÜNYA MÜTEŞEKKİR!
Carter, DEAŞ'ın özel bir önem verdiği Dabık'ın Türkiye'nin desteklediği ÖSO güçlerince kurtarılmasından dolayı tebriklerini iletti ve "Bütün dünya bunun için müteşekkirdir." dedi.

TÜRKİYE'NİN IRAK VE SURİYE İLGİSİ MAKUL

Türkiye'nin Suriye ve Irak'tan kaynaklanan milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaparak büyük yük taşıdığını gördüklerine dikkati çeken Carter, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki gelişmelerle ilgilenmesi makuldür. Hudut güvenliğinizin sağlanması için tedbir almanızı destekliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ'a karşı icra edilecek operasyonlara katılmasını istiyoruz. Türkiye ile bazen görüş ayrılıklarımız olabilse de prensiplerde daima mutabıkız. Terörizmin her türlüsüne karşı çıkmak da bu prensipler arasındadır. Neticede, aynı amaçlara nasıl ulaşılabileceği hususunda izlenecek yöntemlerde farklılıklarımız olabiliyor ama iki yakın müttefik olarak her konunun üzerinde çalışarak bunları aşabiliriz."

FİKRİ IŞIK'TAN PYD AÇIKLAMASI
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile görüşmesinde, "Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fıratın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez." ifadelerini kullandı.

Bakan Işık ABD savunma bakanı ile görüşmesinde DEAŞ tehdidinden en fazla etkilenen ve dolayısıyla aslında en büyük mücadeleyi veren ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi. Bakan Işık, görüşmede şunları söyledi:

-​ABD'nin, bu harekatın sağladığı olumlu ivmeyi Rakka’ya yönlendirmek istediğini anlıyoruz. ​Münbiç'te kalan PKK/PYD/YPG unsurlarının söz verildiği gibi Fırat'ın doğusuna çekilmesini bekliyoruz. Terör örgütlerinin sözlerine güvenilmez, PKK/PYD/YPG'nin yarın ne yapacağı kestirilemez."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, 30 dakika sürdü.

BİNALİ YILDIRIM İLE 1 SAAT GÖRÜŞTÜ

Binali Yıldırım da ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ı kabul etti. Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüşmeye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay ile ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da katıldı.