BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,77
ALTIN 2.433,74
HABER /  GÜNCEL

ASELSAN yaptı işte yakın geleceğin su altı silahı

ASELSAN geleceğin su altı silahını yaptı. Hard-Kill Torpido sistemi dünyada sadece bir kaç ülke tarafından geliştiriliyor.

Abone ol

ASELSAN'IN geliştirdiği sistem geleceğin su altı silahı olarak gösteriliyor. Bu sistem üzerinde dünyada bir kaç ülke çalışma yapıyor.

ASELSAN, deniz sistemleri alanındaki en saygın uluslararası fuarlardan biri olan ve 400'ün üzerinde firmanın katıldığı Paris'teki EURONAVAL 2016 Fuarı'na ilk kez katıldı. Fuarda su altı akustik alanında, Torpido Karıştırma Aldatma Sistemi (HIZIR), Torpido Karşı Tedbir Dekoy Ailesi (ZOKA), yakın geleceğin en önemli teknolojilerinden TORK, öz kaynakları ile geliştirilip üretilen SONOBOY ve ASIST katılımcıların yoğun ilgisini çekti.

GELECEĞİN SU ALTI SİLAHI
Dünyada sadece birkaç ülkenin üzerinde çalıştığı yakın geleceğin en önemli su altı silahlarından biri olması beklenen Hard-Kill Torpido (Torpidoya Karşı Torpido-TORK) konusunda ASELSAN çok önemli bir aşamaya geldi.

BU SİSTEMLE GÜVENLİ SEYİR İMKANI
ASELSAN'ın su üstü gemilerinin torpidolara karşı savunulması amacıyla tamamen milli olarak geliştirdiği, özgün donanım ve yazılıma sahip TORK ile yüksek değerli unsur olarak tanımlanan ve stratejik öneme sahip su üstü gemileri denizlerde daha güvenli seyir yapma imkanına kavuşacak.

AKUSTİK GÜDÜMLÜ TORPİDO

TORK, su üstü gemilerine karşı atılacak olan akustik güdümlü, tel güdümlü, güdümsüz ve dümen suyuna güdümlü torpidoları imha etmek amacıyla geliştirilen bir anti-torpido torpido özelliği taşıyor. TORK, platforma yaklaşan torpido tehdidine hassas şekilde yaklaşarak tehditten olan mesafesi ve yönünü ölçüyor ve imha mesafesine geldiğinde patlayarak tehdidi yok ediyor veya görev yapamaz hale getiriyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının SONOBOY ihtiyacının yurt içinden karşılanması amacıyla geliştirilen yerli ürünlerin 2017'de seri üretime hazır olması planlanıyor