BIST 9.888
DOLAR 32,58
EURO 35,02
ALTIN 2.461,63
HABER /  GÜNCEL

9 Bin 500 TL'lik üç koltuk boş

Maliye, Ulaştırma ile Ekonomi dışında tüm bakanlıkların bakan yardımcıları belli oldu. Son üç koltuk sahiplerini bekliyor.

Abone ol

Maliye, Ulaştırma ile Ekonomi Bakanlığı dışında tüm bakanlıkların bakan yardımcıları belli oldu. 9 bin 500 lira maaşlı son üç koltuk sahiplerini bekliyor.

Bu görevlere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan atama yapacak.

Gazeteport'un haberine göre bugüne kadar 21 bakanlıktan 18'ine bakan yardımcısı atandı. 11 Bakan yardımcısı koltuğuna AKP'li eski milletvekilleri oturdu. İçişleri Bakan yardımcılığına Müsteşar atandı. İki bakanlığa ise AKP milletvekili adayları bakan yardımcısı olarak getirildi. Çalışma Bakan yardımcısı olan Halil Etyemez ile Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı olan Muhammet Balta AKP milletvekili adayıydı. 4 Bakan yardımcısı ise bürokrat ve akademisyenlerden oluştu.

ESKİ BAKAN DA VAR

İçişleri Bakan yardımcılığı görevine Müsteşar ve eski bakan Osman Güneş atanırken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan yardımcılığına Prof. Davut Kavranoğlu getirildi. Avrupa Birliği Bakan yardımcısı da Prof. Hasan Nuri Yaşar oldu. Gençlik Spor Bakan yardımcılığına Doç. Yusuf Tekin, Dışişleri Bakan yardımcılığına da Müsteşar yardımcısı Naci Koru atandı. 9 bin 500 lira maaş ve makam aracına kavuşan Bakan yardımcısı, AKP eski milletvekilleri de şöyle:

''Bolu eski milletvekili Fatih Metin (Gümrük) Antalya eski milletvekili Abdurrahman Arıcı (Kültür-Turizm) Konya eski milletvekili Orhan Erdem (Milli Eğitim) Kahramanmaraş eski milletvekili Veysi Kaynak (Adalet) İstanbul eski milletvekili Kemal Yardımcı (Milli Savunma) Çorum eski milletvekili Agah Kafkas (Sağlık ) Diyarbakır eski milletvekili Kudbettin Arzu (Gıda Tarım) Ankara eski milletvekili Aşkın Asan (Aile) Karabük eski milletvekili Mehmet Ceylan (Kalkınma) Eskişehir eski milletvekili Murat Mercan (Enerji) Çankırı eski milletvekili Nurettin Akman (Orman Su İşleri)