BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.443,23
HABER /  GÜNCEL

80 liraya kask sahibi oldular

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri uygulama sırasında ceza kestiği motosiklet sürücülerine kask h...

Abone ol

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri uygulama sırasında ceza kestiği motosiklet sürücülerine kask hediye etti.
Kent merkezinde bazı bölgelerde kontrol noktası oluşturan polis, motosiklet sürücülerine yönelik uygulamalar yaptı. Motosiklet sürücülerine özellikle kask takmaları konusunda uyarılarda bulunan polis, kask takmayan sürücülere cezai işlem uyguladı. Kasksız motosiklet kullanmaktan ceza kesilen sürücülere bir daha kasksız motosiklet kullanmamaları konusunda uyarı yapılırken, kask hediye edildi. 80 TL cezadan sonra kasklarını alan motosiklet sürücüleri uygulamanın yerinde olduğunu ifade ederek, “Genel de işlerimizi aceleyle yapıyor ve can güvenliğimizi almadan hata yapabiliyoruz. Bugün polis ekiplerinin yaptığı uygulama tamamen can güvenliğimizi ilgilendiriyor. Kask olmadığı için takmadık ve 80 TL ceza kesildi. Kesilen cezanın ardından kask hediye edilince büyük bir şok yaşadık. Bu uygulamadan dolayı emniyet teşkilatına teşekkür ediyoruz. Can ve mal güvenliğimiz için her yolu deniyorlar” dedi.
2014 yılının ilk 6 ayında motosikletlerin karıştığı 1 ölümlü, 488 yaralamalı 47 maddi hasarlı olmak üzere toplam 536 kaza meydana geldiği öğrenildi. Bu kazalarda 1 kişi ölürken, 590 kişi de yaralandı. Yaralanmaların özellikle kasksız motosiklet kullanımından kaynaklandığı bildirildi.
Öte yandan 2014 yılı Haziran ayı sonuna kadar yapılan uygulamalarda 25 bin 686 motosiklet denetlenirken, toplam 20 bin 151 motosiklet sürücüsüne 3 milyon 442 bin 529 TL ceza kesildiği bildirildi.
(İHA)