BIST 9.786
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.449,22
HABER /  GÜNCEL

3 PKK'lı kadını Bahoz mu infaz etti?

Paris'te suikastle öldürülen Sakine Cansız, Karayılan'a yakın, Bahoz'un hedefindeydi. Haliyle de gözler Bahoz'a döndü.

Abone ol

Paris'de öldürülen PKK kurucusu Sakine Cansız, Murat Karayılan’a yakındı. Örgütün silahlı kanadını yöneten Suriyeli Bahoz Erdal tarafından ise ’Hedef’’ olarak görülüyordu.

Paris saldırısından sonra istihbarat birimlerinin yaptığı tespitlere göre, olayın örgüt içi infaz olması ağarlık kazanıyor. PKK kurucularından olan ve Murat Karayılan tarafından ‘’Almanya sorumlusu’’ olarak atanan “Sara” kod adlı Sakine Cansız’ın Bahoz Erdal ekibi ile sürtüşme yaşadığı öğrenildi.

BAHOZ'A ELEŞTİRMİŞ

Bir süre önce Bahoz Erdal’a yakınlığı ile bilinen örgütün Almanya'daki mali sorumlusu Zübeyir Yılmaz'ın evinde, “Öcalan'ın sağlık ve cezaevi koşulları ile ilgili’’ toplantı yapıldı. Bu toplantıda Sakine Cansız, Suriyeli Bahoz Erdal’ın eylem politikalarını eleştirdi. Zübeyir Yılmaz ise Sakine Cansız'a ‘’Bahoz'a bir daha laf edersen senin dilini koparırım’’ tehdidinde bulundu.

Sakine Cansız'ın ise durumu Oslo görüşmelerine de katılan örgütün Avrupa sorumlusu Sabri Ok’a aktardığı ve Ok’un, Zübeyr Yılmaz'ı görevden aldığı bildirildi. Kandil’e gitmesi istenen Zübeyir Yılmaz’ın buna uymayarak Almanya’da kaldığı da belirtiliyor.