BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

29 Ekim kutlamaları iptal edildi mi?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ermenek'teki maden kazasıyla ilgili açıklama yaptı, AK Partili belediyelere kutlamaların iptal edilmesi için genelge gönderildiğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Partili Belediyelere genelge gönderildiğini ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, belediyeler tarafından yapılması planlanan kutlamaların iptal edildiğini söyledi.

Ülke genelindeki Cumhuriyet Bayramı törenlerin ise yapılacağını söyleyen Atalay, Başbakan Davutoğlu'nun da yarınki törenlerin ardından Karaman'a gidebileceğini ifade etti.

Beşir Atalay, Karaman'ın Ermenek ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki su baskınıyla ilgili açıklama yaptı. Atalay, hem hükümet hem de parti olarak birinci gündemlerinin Karaman'da meydana gelen maden kazası olduğunu söyleyerek, gereken tüm çalışmaların yürütüldüğünü açıkladı. Atalay gazetecilere şu açıklamaları yaptı:

"Bazı vatandaşlarımız kurtarıldı ama hala maden işçilerimizin bazıları mahsur kaldı. Bugün yapılan toplantımızda da bu da gündeme geldi. Yine bakanlarımız arandı ve bilgiler alındı. Bildiğiniz gibi üç bakınımız orada ve oradaki çalışmalar devam ediyor. 

Başbakarımız  gereken tüm önlemlerin alınmasını istedi. İçeride ciddi miktarda su var. İnşallah bütün dileğimiz 18 işçimizin kurtarılması yönünde. Şu anda parti ve hükümet olarak bütün hassasiyetlerimiz Karaman'daki olaydır. Onunla ilgili çalışıyoruz, inşallah vatandaşlarımız oradan kurtarılır.

Yarın Cumhuriyet Bayramı. Karaman'da meydana gelen olaylar nedeniyle kutlamalar ve eğlencelerin tamamı iptal edildi. Ülke genelindeki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılacağız.

Sayın Başbakanımızın bölgeye gideceği konusunda bir eğilim var. Duruma bir bakacak. Yarın Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrası gidecek. Bugün de gitmesi gündeme geldi, hazırlıklar yapıldı; ancak gidilmedi.

AK Partili Belediyelere, genelge gönderildi. Yoksa Cumhuriyet Bayramı ile ilgili törenler devam edecek."