BIST 9.884
DOLAR 32,46
EURO 34,71
ALTIN 2.435,22
HABER /  DÜNYA

25 askerin şehit olduğu olayın davasında ilginç tartışma

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8’i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın duruşmasına devam edildi. <...

Abone ol

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit, 8’i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın duruşmasına devam edildi.
Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde görülen davanın 4. duruşmasında, dava dosyasında bulunan belge rapor ve dilekçeler okundu. Yaklaşım 7 saat süren davada şehit aileleri avukatlarından Altan Ulutaş, mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın sabotaj sonucu gerçekleştiğini savunarak, soruşturmanın genişletilmesini talep etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Hava Hakim Binbaşı Ahmet Mithat Acar, sabotajın örgüt tarafından yapılabileceğini ve bu konuda Ulutaş’ın özel yetkili cumhuriyet savcılığına dilekçe yazması gerektiğini söyledi.
Davada Avukat Altan Ulutaş ve şehit yakınları, sanık Binbaşı Ali Duran’ın avukatı Gürkan Aydoğan Yolyapan’ın mahkemeye sunduğu 5 sayfalık dilekçenin okunmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti dilekçeyi okudu. Dilekçede, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Astsubay Murat Düger ve Başçavuş Bedri Naim’in görevlerini iyi yapmadığını, olayın sorumlusu olduklarını ve yakınlarının duruşmaya katılmamasının gerektiğini belirtmesi üzerine şehit yakınlarının tepkilerine neden oldu.
Mahkeme heyeti tarafından belge ve dilekçelerin okunması sırasında şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger, Askeri Savcı Albay Erol Er’in uyuduğunu iddia etti. Bunun üzerine davaya verilen 10 dakikalık arada Savcı Erol Er’in Düger’i yanına çağırarak ‘Neden uyuyor dediniz’ demesi üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.
Davada, belge, rapor ve dilekçelerin okunmasının ardından, katılanlara bu konudaki görüşleri soruldu. Şehit yakınları ve avukatları, gerekli bilirkişi incelemesinin yapılmasını ve suçluların cezalandırılmasını istediler.
Ardından söz alan tutuksuz sanık Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran, haklarındaki suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Sanık Üsteğmen Tuncay Aydın ise, Bölük Komutanı, Bölge Komutanı ve avukatlarının beyanlarının gerçek dışı olduğunu ifade etti.
Mahkeme heyeti, duruşmanın yarın devam etmesine karar vermesi ile duruşma ertelendi.
(GÖ-MET-ÖZ-Y)