BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

24 Haziran öncesi o bayrak Kandil’e dikilir

Terör örgütü PKK'nın merkezi Kandil'e operasyon yapılacağı tartışmaları sürerken Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'den dikkat çeken yazı geldi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri son aylarda sessiz sedasız Kuzey Irak'ta başarılı operasyonlara imza atıyor. Örgütün 5’i tedavi ve lojistik, 11’i siyasi ve silahlı eğitim olmak üzere toplam 16 kampının tamamen ortadan kaldırıldı. Terör örgütünün merkez üssü Kandil’in en kritik kapısı aynı zamanda da geçiş noktası olan “Barazgir” vadisine dayanıldığı gelen haberler arasında.

Peki bundan sonra ne olacak? Gözlerin çevrildiği bölgeye ilişkin "O bayrak 24 Haziran’a kadar Kandil’e dikilir!" başlıklı yazı kaleme alan hükümete yakın isimlerden Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'e kulak veriyoruz:

ÖNCE AKDENİZ'E KAPISINI KAPATTIK
"Dün Münbiç’te bir anlaşma sağlandı. Ne kadar uyulacak, ABD sözlerini ne kadar tutacak göreceğiz. Hiçbir şekilde güvenmiyoruz. Bugüne kadar verdikleri hiçbir sözü tutmadılar. Sözü bir yana bırakın, bütün terör örgütlerini besleyip üzerimize salan kendileriydi. Hâlâ da öyle. Orada terör örgütünü savunmak için bizimle pazarlık yapıyor!

Türkiye çok önemli bir şey yaptı. Önce terör koridorunun Akdeniz kapılarını kapattı. Afrin Operasyonu olmasaydı, Hatay’ı da isteyecek, İran sınırını Akdeniz’e bağlayacaklardı. Biz o zaman Hatay için de mücadele vermek zorunda kalacaktık.

Akdeniz kapısı kapanınca ABD, İsrail, S. Arabistan ve BAE daha güneyden yeni bir cephe kurdu. Suriye’yi güneyden vurup İran’a uzanan bir koridor açılacaktı. Şimdi bunun mücadelesini veriyorlar. Bence ABD’nin kuzey umudu büyük oranda sönmüştür.

SONRA DOĞU KAPISI KANDİL KUŞATILDI
Türkiye şimdi o koridorun doğu tarafını kontrol altına alıyor. Mart ayından bu yana Irak’ın kuzeyinde, ince ince işlenmiş bir operasyon yürütüyor, Kandil’i kuşatma altına alıyor, PKK’nın bu bölgeden batı ile ilişkisini kesiyor. Zaten o bölgede güçlü bir askeri varlığı, üsleri ve irtibat noktaları olan Türkiye, belki ilk kez doğrudan Kandil’i hedef alarak yürüyor.

Türkiye zamanla Suriye ve Irak üzerinden birkaç bölgeden daha yarma harekâtı yapacak ve bölgeyi kontrol altına almayı bilecektir. Batı/Akdeniz ve Doğu kapısı kapatılan terör koridoru zamanla lime lime edilecektir.

24 HAZİRAN ÖNCESİ O BAYRAK KANDİL'E DİKİLİR
Şimdi Irak’ın kuzeyindeki derinlikli operasyonu takip ediyoruz. 24 Haziran seçimlerinden önce Kandil’e bayrak dikilirse, yıllardır terör yuvası olarak kullanılan bölge temizlenirse, uluslararası terörün mabedi yok edilirse kimse şaşırmasın.

Tabi Kandil ele geçirildiğinde, bütün bölgeyi vuran çokuluslu bir karargâh da, ABD/İsrail operasyon merkezi de yok edilmiş olacaktır. Ama asıl operasyonlar seçimlerden sonra gelecektir. Türkiye’nin sesi işte o zaman yükselecektir."

TSK'nın K. Irak'taki yeni hedefi 40 yıllık kirli ilişkiler deşifre olacak