BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

21. yüzyılda elektriğe kavuştular

Adana'nın Tufanbeyli İlçesi'ne bağlı Ayvat Köyü'nün Kınık Mezrası, 50 yıl sonra elektriğe kavuştu.

Abone ol

Yıllar yılı elektriği bilmeyen, bugüne kadar hep gaz lambası ve idareyle yetinen Kınık Mezrası sakinleri, bundan sonra gaz lambası, lüks ve idareye son vererek, elektrik kullanmaya başlayacak.

Yıllardır elektrik olmadığı için cep telefonu alamadıklarını, alsalar bile telefonun şarjını dolduramadıklarını söyleyen Kınık Mezrası sakinleri, "Bu ihtiyaçlarımızı gidermek için başka köy ve ilçede telefonu şarja bağlayarak kullanabiliyorduk. Ama bundan sonra şarjı bitmiş telefonlarımızı şarja bağlayabileceğiz. Artık evlerimize ütü alıp ütü yapabileceğiz. Televizyon izleyip, radyo dinleyip dünyada olup bitenlerden haberdar olacağız. Yazın sıcaktan sütümüz ve yoğurduğumuz ekşimeyecek, yiyeceklerimiz bozulmayacak" dedi.

Tufanbeyli Kaymakamı Ercan Turan da, Kınık Mezrası'na elektrik verilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "21. yüzyılda elektrik bulunmayan bir yerin düşünülmesi dahi imkansız. Bu durumu öğrendiğimde köye elektriğin verilmesi için gerekli girişimleri başlatarak bugünlere geldik. Artık köylülerin elektrikle birlikte hayatı daha kolay olacak. Elektrik olmadığı için birçok şeyden yoksun yaşayan köylüler, şimdi bu olumsuzlukları bir kenara bırakarak yeni bir hayata başlayacak" diye konuştu.