BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,52
HABER /  POLİTİKA

İstanbul imamı Köşke çıkamaz

Bayramlaşma törenlerine de Köşk tartışmaları damgasını vuruyor. DSP lideri Sezer Başbakan Erdoğan sert çıktı.

Abone ol

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, dün partisinin bayramlaşma töreninde ''Cumhurbaşkanına, Danıştaya, 57. Hükümete ve muhalefete haksız eleştirilerde bulunduğunu'' savundu.

Başbakan Erdoğan'ın, son zamanlarda yoğunlaşan bir çaba ile gelir dağılımı, yoksulluk, işsizlik konularında yazdırdığı ''sahte cennet'' senaryolarına kimseyi inandıramamanın kızgınlığı içinde olduğunu iddia eden Sezer, şu görüşleri dile getirdi:

Öte yandan, yaklaşık 4 yıldan bu yana Başbakanlık koltuğunu işgal eden Erdoğan, hala İstanbul Belediye Başkanı gibi davranıyor ve konuşuyor. Kendisini 'İstanbul imamı' sayan ve bu konumdan kurtulamayan birinin Cumhurbaşkanlığı herhalde düşünülemez. Başbakanlık koltuğunu hazmedemeyen, ülkeyi gerginliklere sürüklemekten, kavgacılıktan uzak duramayan, devletin temel ilkeleriyle ve kurumlarıyla uyuşmazlığını açıkça itiraf eden Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması, sağduyu sahibi hiç kimse tarafından kabul edilebilir bir durum olmasa gerektir.''