BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,12
HABER /  DÜNYA

24 saatte 1 milyon kişi izledi

Saddam'ın darağacında can verme görüntülerini, 24 saatte internette 1 milyondan fazla kişi izledi.

Abone ol

ABD işgali altında tartışmalı bir yargı sürecinin ilk davasında çıkan idam kararı alelacele infaz edilen Saddam Hüseyin'in darağacına götürülmesi televizyonda yayımlanmakla kalmamış, ölüm anı cep telefonuna kaydedilip internete sürülmüştü. İnternet çağının röntgencileri iki dakikalık ölüm görüntüleri için sanal âleme hücum edince, pazar öğlene dek en az 1 milyon kişi Saddam'ın ölümünü izledi.

Google ve YouTube'den kolayca ulaşılabilen görüntülere, Google Video kullanıcıları beş üzerinden dört yıldız verirken, YouTube kullanıcıları birçok versiyon arasından en düzeltilmemişini bulmak için uğraştı. 'Sansürsüz' yayımla övünen LiveLeak ise saatte 100 binden fazla ziyaret alınca kilitlendi.

İzleyicilerin yorumları da farklı farklıydı: "Goya'dan çıkma gibi, siyah anlamsız, adaletsiz, barbarca. Son anlarından film yapılmasına kim izin vermiş?", "Bugünle 11 Eylül arasında insanlığımızı kaybettik.", "Irak'ta 3 bin asker kaybettikten sonra Amerikalıların onu ölürken izlemeye hakkı var.", "Google'un bunu yayımladığı için kötü olduğunu düşünüyorsanız, niye izliyorsunuz? Bakma özgürlüğü var mı yok mu?", "Bu video Saddam'ın asıldığını kanıtlamaz. Net ve şuurlu bir kayıtla asıldığını görmedikçe korku içinde yaşamalıyız."