BIST 9.891
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.459,54
HABER /  GÜNCEL

2 dakikada 9 kilo altın çaldılar

Yalova'nın merkezinde bulunan Furkan Kuyumculuk ile Edessa Mücevherat kar maskeli hırsızlar tarafından soyuldu.

Abone ol

Yalova'da kar maskeli hırsızlar iki kuyumcuyu sabaha karşı eş zamanlı olarak soydu. Lüks cipleriyle olay yerinden kaçan hırsızlar yapılan soygun ile piyasa değeri 1 milyon lira olan altınları çaldı. Çaldıkları altın ve mücevherlerle kayıplara karışan kar maskeli soyguncular aranıyor.

9 KİLOGRAM ALTIN ÇALINDI
Yalova'nın merkezde İstanbul Caddesi üzerindeki Furkan Kuyumculuk ile Edessa Mücevherat kar maskeli hırsızlar tarafından soyuldu. Kar maskeli 4 kişi, cadde üzerinde aynı sırada bulunan iki kuyumcuyu aynı anda soydu. Önce kuyumcuların kepenk demirlerini demir makası ile kesen soyguncular iş yerlerinin kapılarını levye ile kanırtarak açtı. İçeriye giren hırsızlar, güvenlik kameralarına aldırmaksızın yere serdikleri beze çaldıkları altınları koydu. 2 dakikada piyasa değeri 1 milyon lira yapan 9 kilogram altın çalındı.

AUDİ Q7 İLE SOYGUN
Hırsızlar hızla kuyumcudan çıkarak Audi Q7 ve Nissan Qashkai olduğu öğrenilen lüks ciplere binerek olay yerinden kaçtı. Soyulduklarını öğrenen kuyumcular ise hırsızlara lanet yağdırdı. Kuyumcular, hırsızların yakalanmasını istediklerini söyledi. Soygun anı ise kuyumcu dükkanlarındaki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen Yalova Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kar maskeli hırsızların peşine düştü.

HIRSIZLAR GÖLCÜK'TE ÇALINTI ALTINLARI ATIP, LÜKS CİPİ DE TERK ETTİLER
Yalova'da kuyumcudan altın çalarak lüks ciple kaçan hırsızlık şüphelileri, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde polis ekipleri tarafından takip edildiklerini anlayınca aracı terk ederek, altınları da çalılıklara atıp kaçtı. Şüphelilerin terk ettiği lüks cipin de çalıntı olduğu belirlendi.
Yalova'da dün akşam 34 AK 0334 plakalı cip ile geldikleri kuyumcudan altın bilezik ve yüzük çalan 3 şüpheli, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde polis ekipleri tarafından takibe alındı. Yukarı Değirmendere mevkiine doğru kaçan şüpheliler, yakalanacaklarını anlayınca çaldıkları altınları çalılıklara atıp, cipi terk ederek yaya olarak kaçtı. Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları incelemede çalılıklarda kutusu içinde 5 altın yüzük ve Değirmendere'den çalınanan otomobilin 41 E 2887 nolu plakası bulundu.
Yapılan araştırmada şüphelilerin terk ettiği cipin de çalıntı olduğu belirlendi. Polis şüphelileri yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.