BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

19 Beşiktaşlı daha gözaltına alındı

İstanbul İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Denizlispor ile Beşiktaş-Wolsburg maçı sırasında yaşanan olaylar sonrasında soruşturmaya devam ediliyor.

Abone ol

Kamera görüntülerinden yola çıkılarak olay çıkarttığı, küfür ettiği tespit edilen 12 Beşiktaş taraftarı daha emniyette getirildi. Beş gün önce gözaltına alınan 15 tribün lideri ile birlikte olaylarla ilgili şu ana kadar 27 kişinin ifadesine başvuruldu. Fanatik taraftarlarla ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu'nun para ve maçlara girememe cezası verebileceği belirtildi.

Turkcell Süper Ligi ve Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarındaki olaylar ve küfürlü tezahürat hakkında polis çok yönlü soruşturmaya devam ediyor. Olaylardan sonra harekete geçen Beşiktaş Kulübü ve polis, stadın güvenlik kameralarını inceleyerek her iki maçta da olay çıkartan ve küfür eden kişiler tek tek tespit edildi.

Geçen hafta sonu başlatılan operasyonda Beşiktaş tribün liderleri olduğu belirtilen 15 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek haklarında idari işlem yapıldı. Olayla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, sporda şiddeti önlemek için gereken her önlemi alacaklarını belirtmişti. Aralarında Alen Markaryan’ın bulunduğu 15 tribün liderinin olaylarla ilgili alınan ifadeleri İl Spor Güvenlik Kurulu'na gönderilmişti.

Yetkililer olaylarla ilgili incelemenin sürdüğünü, önümüzdeki günlerde de yeni gözaltıların olabileceğini belirttiler.