BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  DÜNYA

15 kişiyi gözlerini kıpmadan öldürdü!

Suriye'de önceki gün meydana gelen olaylarda 15 kişinin öldüğü duyurulmuştu. Şam'dan da çok sıcak haberler geliyor. İşte o anların görüntüleri:

Abone ol

Suriye'de önceki gün meydana gelen ve 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin ilk görüntüler yayımlandı.

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan Deraa kentinde geçtiğimiz günlerde reform yanlısı 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Başkent Şam'a 100 kilometre uzaklıkta bulunan Deraa'da bulunan El-Ömari camiisinin etrafında oturma eylemi yaparak önceki gün 4 kişinin öldürülmesini protesto eden reform yanlısı protestoculara operasyon düzenlenmişti. Operasyonda 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Operasyonun Devlet Başkanı Esad'ın akrabası olan Mahir Esad'a bağlı özel birliklerin göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermiler kullanarak gerçekleştirdiği savunuluyor.

Operasyon sırasında yaralanan insanlara müdahale etmeye çalışan bir hemşire ile bir doktorun yanı sıra 11 yaşındaki bir kız çocuğunun da hayatını kaybettiği iddia ediliyor.

Haber7'nin duyurduğu videoyu yayımlayan Suriyeli vatandaşların görüntülerle ilgili verdiği bilgi ise şöyle:

"Dün Dera kentinde aralarında 11 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu camii baskınında 9 kişinin şehit edilmesinden sonra Mahir Esad'a bağlı özel birlikler Dera'yı kuşatarak camii çevresinde, bina çatılarına ve şehir girişlerine keskin nişancılar yerleştirdi. Kuşatmayı açmak isteyen çevre köylerden gelen kalabalığa ateş açıldı. 15 kişi daha şehit edildi. Ekte video görüntüleri var. Lütfen duyurun"