BIST 9.754
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.456,67
HABER /  DÜNYA

12 Eylül Davası'nda Şahinkaya ne dedi?

Tarihi davada dönemin kudretli generali ifade veriyor. Şahinkaya "o dönem için gerekli olanı yaptık" diyerek kendini savundu.

Abone ol

İNTERNETHABER - Tarihi 12 Eylül davasının duruşmasında Kenan Evren savunmasını yapmadan önce İstanbul'daki naip hakim, sanık Tahsin Şahinkaya'nın ilaç alması gerektiğini söyledi. Mahkeme, Evren'in savunması öncesinde duruşmaya kısa bir ara verdi.

Ardından da ifadelerin alınmasına Tahsin Şahinkaya ile başlandı. Şahinkaya savunmasını yazılı metin üzerinden yapıyor. İşte Şahinkaya'nın ilk sözleri;

DARBE GEREKLİYLDİ: Ben Kurucu iktidar olan Milli Güvenlik Konseyi üyesiydim. Mahkemenin bizi yargıama yetkisi yok. Tarihi olayları ancak tarih yargılar. TSK Türk milletine olan görevini yerine getirdi. Bu çerçevede hiçbir soruya yanıt vermeyeceğim. Sanık sıfatım yoktur. Ben kurucu iktidarım.

CEVAP VERMEDİĞİ SORU: Şahinkaya ifadesini tamamladı, avukatların sorularına geçildi. Mahkeme başkanı Tahsin Şahinkaya'ya sorulacak soruları tek tek tutanağa geçiriyor. Şahinkaya, Mahkeme Başkanı'nın sorularına, "Müsadenizle cevap vermeyecegim" karşılığını verdi. Şahinkaya kendisine yöneltilen 6 soruya yanıt vermedi.