BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL

Yeni dönem askerlik hayata geçirildi!

TSK 30 yıllık terörle mücadelede kayıp vermesinin ardında taktik değiştirdi

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya karşı savaş eğitimi alan uzman timleri görevlendirdi. Çatışmalara 3 aylık acemi erler yerine tam donanımlı savaş eğitimi alan profesyonel askerler giriyor.

terörle mücadelede kolay kayıp verilmesini ardında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce gündeme getirdiği profesyonel ordu adım adım hayata geçirildi.

PROFESYONEL BİRLİKLER KURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde teröre karşı profesyonel birlikler kurdu. Kara kuvvetleri Komutanlığı'nın sözleşmeli er ilanı ile ön başvuru yapan 35 bin kişiden bin 500'ü testler ve sağlık muayenesi sonucundan sözleşmeli uzman onbaşı ve uzman çavuş olarak orduya alındı. Savaş eğitimi alan sözleşmeli askerler sıcak çatışmaların yaşandığı: Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Siirt, Bingöl ve Tunceli kırsalında oluşturulan komando birliklerine görevlendirildi. Subay, astsubaylardan oluşan 14 kişilik timlerde yer alan uzman askerler örgüt mensupları ile kimi zaman göğüs göğse geliyor. Profesyonel ordu Türkiye-Irka ve Suriye sınırlarında 24 saat görev yapıyor.

ERLER SADECE GÜVENLİ YERLERDE

Teröre karşı yeni dönem ile strateji geliştiren Genelkurmay Başkanlığı, 3 aylık acemi birliği eğitiminin ardında birliklerine katılan erleri ise daha güvenli yerlerde görevlendiriyor. Vatani görevini yapan erler; çatışma bölgelerindeki yol güvenliği, karayollarında yapılan mayın tarama faaliyetleri ve askeri kışlaların güvenliği için oluşturulan nöbet kulelerinde görev yapıyor. Acil ihtiyaç duyulmadıkça erler çatışma bölgesine sokulmuyor.