BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.440,80
HABER /  POLİTİKA

1 oyla muhtar seçildi

Yerel seçimlerde ilginç sonuçlar da çıkıyor. 1 oy alan aday muhtar seçildi. Peki bu nasıl oldu?

Abone ol

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Altınkum Mahallesi Muhtarlığı için yarışan 4 adaydan 3'ünün mahallede yaşamadığı ortaya çıkınca, 1 oy alan Kadri Orak ilçe seçim kurulu tarafından muhtar olarak belirledi.

Yeni Muhtar Kadri Orak, sonuçtan memnun olduğunu belirterek, ''Hukukun oyu galip geldi'' dedi.

Alınan bilgiye göre, 29 Martta yapılan yerel seçimlerde Altınkum Mahallesi Muhtarlığı için eski muhtar Cemal Bozkurt, Serkan Canlar, Murat Yurttaş ve Kadri Orak yarıştı. Seçimin ardından yapılan sayımda sandıklardan Serkan Canlar için 15 oy, Cemal Bozkurt için 14 oy, Murat Yurttaş için 9 oy çıkarken, Kadri Orak'a ise sadece 1 oy alabildi.

Seçimde sadece kendisine verdiği bir oyun sahibi olan Kadri Orak, diğer adayların mahallede oturmadığını öne sürerek Çeşme İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Müracaatı inceleyen ilçe seçim kurulu, Kadri Orak dışındaki adayların mahallede oturmadığını ve bu nedenle muhtar adayı olamayacaklarına hükmederek, bu kişilerin adaylıklarını iptal etti.

Bu kararın ardından ilçe seçim kuruluna giderek mazbatasını alan Kadri Orak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarından memnun olduğunu belirtti. Orak, Çeşme'de çiftçilik yaptığını, sosyal güvencesi olmadığı için muhtar olmayı istediğini ve seçimlerde aday olduğunu ifade etti.

''HUKUKUN OYA GALİP GELDİ''

Seçim öncesinde hiç bir seçmenin kapısını oy için çalmadığını dile getiren Orak, ''Seçim günü gittim oyumu attım. Sonra kuzularım vardı onları çayıra saldım. Seçimlerde bir aday 15, diğeri 14, öbürü 9 oy aldı. Bana da 1 oy çıktı. Ertesi gün seçim kuruluna itiraz ettim. Yasal olan benim adaylığımdı. Neticede hukukun oyu galip geldi'' diye konuştu.

Eşinin ikametgahının Almanya'da olması nedeniyle oy kullanamadığını, oğlunun da askerde olduğunu belirten Orak, ''Bana 1 oy çıktı, ama herkes gelip beni tebrik etti. Ben de onlara teşekkür ediyorum'' dedi.

Sadece kendi oyuyla seçilmiş bir muhtar olarak mahallenin sorunlarına korkusuzca eğileceğini ifade eden Orak, ''Hiç kimseden çekincem yok. Kaymakama da belediye başkanına da mahallemizin sorunlarını anlatabilirim. O da bir insan, ben de bir insanım, oy kaygım da yok'' şeklinde konuştu.

Orak, ilk icraat olarak mahallenin bazı yerlerinde bulunan elektrik aboneliği sorunu ele alacağını sözlerine ekledi.

Seçimi kaybeden adaylardan eski muhtar Cemal Bozkurt, geçen yıllarda kendisinin mahallede oturmadığına yönelik şikayette bulunulmadığını ve bir dönem muhtarlık, bir dönem de azalık yaptığını söyledi. Bozkurt, ''İtiraz olunca diğer arkadaşımız seçilmiş. Ben zaten kaybetmiştim. Bu nedenle konunun üzerine gitmedim. Hayırlı olsun'' dedi.