BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.436,23
HABER /  SPOR

Timsahın iştahı açıldı

Bursaspor, ikinci yarıda 10 maçta 19 puan topladı ve UEFA Kupası'na katılma yolunda iddialı konuma geldi.

Abone ol

Yeşil-beyazlı takım, 10 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve sadece bir yenilgi alırken, hanesine 19 puan yazdırarak sıralamada 6'ncılığa kadar yükseldi. Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kayıplarıyla bir anda UEFA Kupası için umutlandı.

Bursaspor, 10 maçta rakip fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde sadece 6 gol gördü.

6 MAÇTA 2 GALİBİYET

İkinci yarının ilk maçında sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yenen Bursaspor, daha sonra sahasında Hacettepe ile golsüz berabere kaldı.

Gençlerbirliği ile başkentte oynanan maçtan da 2-1'lik skorla 3 puan çıkarmayı bilen yeşil-beyazlı takım, sonrasında duraklama dönemine girdi. Sivasspor ile sahasında 1-1 berabere kalan, Kayserispor ile Adana'da oynanan ve 0-0 biten maçtan da 1 puan çıkaran Bursaspor, küme düşme hattındaki Kocaelispor'a da sahasında 1-1'lik skorla puan kaptırırken, Galatasaray'a deplasmanda 2-1 yenildi.

3 MAÇTA 9 PUAN

Bursaspor, son 3 maçta çıkardığı 9 puanla bir anda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Ligin ilk yarısında yenildiği Eskişehirspor'a konuk olan Bursaspor, 2-1'lik skorla sahadan hem 3 puanla ayrıldı hem de aynı skorla ilk yarının rövanşını almış oldu. Daha sonra şampiyonluk hesapları yapan Fenerbahçe'yi ağırlayan yeşil-beyazlı takım, 1-0 yenik duruma düştüğü karşılaşmada sahadan Tuna Üzümcü ve son saniyede kaleci Ivankov'un penaltıdan attığı golle 2-1 galip ayrıldı.

Bursaspor, geçen hafta da ilk yarının flaş takımı olan, ancak son haftalarda düşüşte olan Ankaraspor'a konuk oldu. Başkent ekibi karşısında ilk yarıda etkili bir futbol ortaya koyan yeşil-beyazlı takım, sahadan 2-0 galip ayrıldı.