BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.427,93
HABER /  POLİTİKA

Seçim -Obama bitti. Sıra Mecliste..

Yerel seçimler ve Obama ziyareti ile neredeyse 1 aydır çalışmayan Meclis bugün rutin çalışmalarına dönüyor...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM'nin, seçim sonrası geçen hafta yaptığı ilk toplantıları seçim sonuçlarının gölgesinde geçmişti. Bu hafta fiilen çalışması beklenen TBMM, ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'nın ziyareti nedeniyle bir gün erken toplanmış ancak yasama faaliyetinde bulunmamıştı. TBMM, bugün fiilen çalışmalarına başlıyor.

İstanbul'daki Medeniyetler İttifakı toplantısı ve Obama'nın öğleden sonra Türkiye'den ayrılması nedeniyle AKP Grubu toplanamayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da bulunması nedeniyle AKP Grup toplantısı bu hafta da yapılmayacak ancak 10.30'da MHP, 12.30'da DTP ve 13.30'da CHP Grup toplantıları yapılacak.

Bu üç lider, yerel seçimler ve partilerinin aldıkları sonucu değerlendirecekler. Ayrıca üç lider de dün yaptıkları Obama görüşmesinin içeriğine ve Obama'nın ziyaretinin etkilerine ilişkin görüşlerini de grup toplantılarında dile getirecekler.

Öğleden sonra 15.00'te TBMM Genel Kurulu rutin gündemiyle ilk toplantısını yapacak. Dün Obama için yapılan özel gündemli toplantının ardından bugün fiili olarak çalışmalar yapılacak, rutin gündemindeki yasama faaliyetlerini yürüterek mesaisini gerçekleştirecek.