BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  DÜNYA

Türk festivali için FBIdan türban açılımı!

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu ABD'deki en büyük Türk Festivali'ne katılacak. Bu yüzden ilginç afişler bastırdı.

Abone ol

Türk festivaline katılan FBI, hazırladığı afişlerle ilgi çekti. Katılımcıların Müslüman olduğunu dikkate alan FBI, afişinde, türbanlı bayan ile eşinin resmi altında ‘Anlamanın Yeni Yüzyılı’ sloganını kullandı.

Demokrat Başkan Barack Obama’nın yönetime gelmesinin ardından ABD’nin İslam dünyasına yönelik yeni açılımları devam ediyor. ABD’nin bu yöndeki son adımı, Los Angeles’ta Pasifika Enstitüsü tarafından birincisi gerçekleştirilen ve California eyalatindeki en büyük Türk kültür etkinliği olan Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali’nde atıldı. Fuara katılan kuruluşlar arasında, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) standı, ziyaretçilerin ilgisini çekerken, standda bir özel ajan tarafından FBI hakkında bilgi verilmesiyle birlikte iş başvuruları da kabul edildi. Festivale katılanların çoğunluğunun Müslüman olmasını dikkate alan FBI, standdaki afişlerinde, türbanlı bir bayan ile takım elbiseli eşinin resmi altında ‘’Anlamanın Yeni Yüzyılı’’ sloganını kullandı.

TÜRKİYE TANITILACAK

FBI’nın ABD’deki Bush yönetiminin tam aksine, Müslümanlarla diyaloğa daha fazla önem veren bu girişimi, bölgede yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi ve şaşkınlıkla izlenirken, Obama’nın Müslüman açılımı ile nüfusunun çoğunluğunun Müslüman olan bir ülke, Türkiye ziyaretinin arefesine gelmesi, FBI’nın yeni açılımını daha da anlamlı kıldı. Yetkililer, kitap fuarları, geziler ve Türkçe dersleri ile Türk kültürünün en etkili şekilde tanıtılmasının hedeflendiğini ifade etti. (Star)