BIST 10.256
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,42
HABER /  SPOR

Batuhan 30 gol atsa yetmez

Fenerbahçe maçından bir gün önceki akşam kampı terkeden Batuhan Eskişehir yöneticilerini çileden çıkardı.

Abone ol

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Fenerbahçe maçı öncesinde kampı terkeden Batuhan Karadeniz'i süresiz kadro dışı bıraktıklarını söyledi.

Halil Ünal, teknik direktör Rıza Çalımbay'ın da katıldığı yönetim kurulu toplantısının ardından Eskişehirspor Kulübü Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Ünal, Beşiştaş'tan kiralanan Batuhan'ın, Fenerbahçe maçı öncesinde Eskişehirspor camiasına, tarihine, geçmişine ve bugününe yakışmayacak bir harekette bulunduğunu belirterek, ''Batuhan, takımın kampta olduğu, hiç kimsenin rahat uyumadığı, stres yaptığı Fenerbahçe maçının önceki akşamı üzülerek belirtiyorum kampı terketmiştir'' dedi. Batuhan'ın kampı terketmesini, askerin ordusunu terketmesine benzeten Ünal, şöyle devam etti:

KAMPI TERKETTİ

''Batuhan, Ortaköy'de gittiği bir bardan 04.00'e doğru çıkmıştır. Bu saatten sonra da otele gelip gelmediği de belli değil. Hala araştırıyoruz. Otele muhtemelen sabah geldi. Maalesef böyle bir gerçekle karşı karşıya kaldık. Batuhan'ı süresiz kadro dışı bıraktık. Ayrıca çok ağır para cezasına çarptırılacaktır. Kimse Eskişehirspor'dan daha önemli olamaz. Eskişehirspor, bu olay karşısında kendisine yakışına yapmak zorundadır.

CAMİAYA İHANET ETTİ

Aksi halde Türk futboluna, camiamıza ve futbolculara ihanet etmiş oluruz. Onun arkadaşları çalışacak, idmanda çimleri yiyecek, maçın önemini algılayacak ama o gece bir arkadaşımız kampı terkederek barlarda gezecek. Bunun affı mümkün mü? Bu cezayı vermek zorundayız. Futbol takım oyunudur. Maçın sonucu ne olursa olsun bunu yapardık. Batuhan, Fenerbahçe'ye 30 gol atsa da aynı kararı verirdik.''

''BATUHAN'IN HENÜZ HABERİ YOK''
Ünal, bir oyuncunun kadro dışı kalmasının Eskişehirspor için önemli olmadığını belirterek, takımın eksiklerini giderebileceğini bildirdi.
Batuhan ile henüz görüşmediğini, görüşmek de istemediğini vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

''Konuyu araştırmaya devam ediyoruz. Batuhan'ın yaptığını takıma, camiaya ve taraftara ihanet olarak görüyorum. Batuhan'ın henüz haberi yok. İlk kez basına açıklıyorum. Kendisi resmen birazdan duyar. Beşiktaş'ın da bir açıklaması olacağını düşünüyorum. Eskişehirspor'un aldığı karara saygı duyacaklarını düşünüyorum. Batuhan ile defalarca görüştük. Yaptığı hareketler nedeniyle kendisini defalarca uyarmıştık. Daha önceki disiplinsiz hareketlerinin affı ve telafisi mümkündür, ancak son yaptığı çok başka birşey.''