BIST 10.967
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.507,03
HABER /  GÜNCEL

Obamadan sürpriz Ermeni zirvesi

Obama, Ankara'dan saat 18 sularında ayrıldı. Obama, dünyanın en pahalı uçağıyla 40 dakikada İstanbul'a indi.

Abone ol

Obama ve beraberindeki heyeti taşıyan Air Force One isimli uçak saat 19.00'da Atatürk Havaalanı'na indi. Obama akşam saatlerinde Erdoğan'ın onuruna verdiği resepsiyona katıldı. Obama bu arada sürpriz bir görüşmeye de katıldı.

Resmi ziyaret çerçevesinde Türkiye'de bulunan ve Ankara'daki temaslarını tamamlayan ABD Başkanı Baracak Obama, geldiği İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan limuzinle ayrıldı.

Obama'yı taşıyan ''Air Force One'' isimli uçak saat 19.05'te Atatürk Havalimanı'na indi. Başkan Obama, uçağın, Devlet Konukevi'ne yakın bir yere park edilişinden yaklaşık 10 dakika sonra tek başına elinde şemsiye tutarak uçaktan indi.

Başkan Obama'yı, Atatürk Havalimanı'nda Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Sharon Wiener ve öteki yetkililer karşıladı. Kendisini karşılayan heyetle selamlaşan Obama, daha sonra uçağın altına gelen limuzine binerek uzun bir konvoy eşliğinde Atatürk Havalimanı'ndan ayrıldı.

SÜRPRİZ GÖRÜŞME

ABD Başkanı Barack Obama Türk ve Ermeni Dışişleri Bakanları ile İstanbul'da görüştü.

Görüşmede, Obama'nın Türkiye Dışişleri Bakanı Babacan ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Nalbantyan'dan, iki ülke arasında ilişkilerin kısa sürede normalleştirilmesini istediği öğrenildi.

OBAMA RESEPSİYONDA

ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı Müsabihan Köşkü'nde onuruna verdiği resepsiyona geldi.

Resepsiyonun verildiği Dolmabahçe Sarayı'nın bulunduğu Dolmabahçe Caddesi ile Barbaros Bulvarı saat 19.20'den itibaren araç trafiğine kapatıldı.

Polis, yol güzergahı boyunca kordon oluşturarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ev sahibi olarak resepsiyona saat 19.22'de geldi.

Obama'nın 2 limuzinin de aralarında yer aldığı konvoyu, Dolmabahçe Sarayı sahil kapısından saat 19.45'te giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de saat 19.47'de resepsiyona katıldı.

Bu sırada, bir polis helikopteri de havada güvenlik uçuşu gerçekleştirdi.
Öte yandan, Obama'nın Atatürk Havalimanı'ndan Dolmabahçe Sarayı'na gelişi sırasında yol boyunca yoğun güvenlik önlemleri alındı.