BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.449,81
HABER /  GÜNCEL

Zorla üst geçit yaptırdılar ama kullanmıyorlar

Bursa'da çeşitli ölümlerin yaşandığı yola üst geçit yapılmasına rağmen halk kullanmıyor

Abone ol

İnegöl-Bursa yolunda çok sayıda ölümlü kazaya sahne olan Huzur Mahallesi mevkiine üst geçit yapılmasına rağmen bazı vatandaşlar hayatlarını tehlikeye atarak hızla seyreden arabaların arasından karşıdan karşıya geçiyor.

YOLU TRAFİĞE KAPATARAK EYLEM YAPTILAR AMA..

Sık sık meydana gelen kazalarda birçok insanın hayatını kaybetmesi üzerine mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak ölüm yoluna üst geçit yapılmasını istemişti. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in devreye girmesiyle Huzur Mahallesi için Bursa-İnegöl yolu üzerine, Üçevler Mahallesi için İnegöl-Alanyurt yolu Yağlı Tohumlar kavşağına yakın bölgeye üst geçitler yapıldı. Üst geçitler sayesinde her iki bölgede de meydana gelen kazaların sayısında düşüş olsa da, tehlike tam anlamıyla geçmiş değil. Yayalar için yapılan üst geçidi tercih etmeyip yoldan karşıya geçenler arasında her yaştan kişiye rastlamak mümkün.

BAZI VATANDAŞLAR ARAÇLARIN ARASINDAN KOŞUYOR

İnegöl-Bozüyük arasında ise farklı bir tehlikenin çanları çalıyor. Kara yolu üzerinden karşıdan karşıya geçişleri önlemek maksadıyla iki yol arasına çekilen dekoratif tel örgüler bazı yerlerinden delinerek vatandaşlar tarafından geçiş olarak yeri olarak kullanılıyor. Araç sürücüleri, üst geçitleri kullanmayan yayalardan şikayetçi. Üst geçit olmasına rağmen yola fırlayan yayalar hem kendilerini, hem de araç sürücülerinin hayatını tehlikeye atıyor.