BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  EKONOMİ

Ziraat Bankası'ndan ilk çeyrekte 2.17 milyar kar

Ziraat Bankası, bu yılın ilk çeyreğinde 2,17 milyar lira net kar elde etti. 

Abone ol

Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, bankanın yılın ilk 3 ayındaki net karı 2 milyar 170 milyon lira, toplam aktifleri ise 384 milyar 695 milyon lira oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, aktif, toplam kredi, mevduat ve öz kaynak büyüklüğü ile şube ve ATM ağı gibi birçok alanda Türkiye'nin lider bankası olmayı sürdürdüklerini bildirdi.

Aydın, "Herkesin bankası olma yönündeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. Büyüme ve verimliliğin sürdürülebilirliğini önemsiyoruz. Strateji ve iş planlarımızı, verimliliği esas alan bir yönetim anlayışı doğrultusunda tasarlayıp uyguluyoruz. Bu yolla, özellikle içinden geçmekte olduğumuz dönemlerde daha da önem kazanan, kıt olan fon kaynaklarının etkin dağılımına aracılık edebileceğimizi düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'dan sonraki hassas dönemin gerektirdiği sorumlulukla hareket ederek 2016'nın ilk yarısına oranla yılın ikinci yarısında kredi büyüme hızlarını önemli ölçüde artırdıklarını belirten Aydın, şunları kaydetti:

"Bu ivmelenmeyi bu yılın ilk çeyreğinde de sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek sürdürdük. Son dönemde kredilerdeki artışımızı, özellikle küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin finansmanı ve konut kredileri kaynaklı olarak gerçekleştirdik. Konut kredilerindeki pazar payımız yüzde 20'lere ulaşmış durumdadır. 2017 yılının ilk çeyreğinde nakdi kredilerimiz yüzde 8’in üzerinde büyüme kaydederek 252 milyar TL’ye ulaştı. Bu kredi büyüme hızı, yıllık bazda yaklaşık yüzde 40 oranında bir büyümeye karşılık gelmektedir. Bu dönemde bireysel ve girişimci müşterilerimize kullandırdığımız krediler sırasıyla yüzde 12 ve yüzde 11 oranlarında artış kaydetmiş bulunuyor. Bunlar da yüzde 50'nin üzerinde yıllık bir büyüme hızına işaret etmektedir."