BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.507,91
HABER /  EKONOMİ

Ziraat Bankası 2500 personel alacak

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, son yedi yılda 7 bin personel aldıklarını ifade ederek, 2011'de de 2500 personel alınacağını söyledi

Abone ol

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, ''Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduk'' dedi.  Gazetecilerin bankaların yeni alacağı personellerle ilgili sorularını da yanıtlayan Can Akın Çağlar, her yıl 2 bin 500 kişi aldıklarını, son 7 yılda 7 bin personel istihdam ettiklerini söyledi.


Malatya'da Anemon Otel'de düzenlenen ''Dünya Ekonomisi, Türkiye ve Ziraat'' toplantısında konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Türkiye'nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer aldığını ifade ederek, sanayi üretimindeki canlanmanın çok net görüldüğünü dile getirdi.


Türkiye ekonomisinde özellikle 2010 yılının birinci ve ikinci çeyreğinde ciddi büyümenin yaşandığına işaret eden Çağlar, şunları kaydetti.
''Türkiye ekonomisi, Avrupa'nın 16., dünyanın ise 17. büyük ekonomisi durumunda. 2010 yılının birinci ve ikinci çeyreğinde Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi olduk. Sanayi üretimindeki canlanmayı çok net görüyoruz.''


Toplantıda konuşan Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da, Ziraat Bankasının günümüzde artık sadece Türkiye'nin değil, dünyanın da önde gelen bankaları arasında yer aldığını söyledi.
Karslı, ''147 yıl önce milli duygularla harekete geçirilen bu oluşum, tarihe tanıklık ederek, Türk ulusunun zor günlerinde yanında olmuş ve güçlenerek bugünlere gelmeyi başarmıştır. Bugün Ziraat Bankası, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen bankalarından olmayı başarmıştır'' diye konuştu.


Toplantıya AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

2 BİN 500 ELEMAN ALINICAK


Can Akın Çağlar, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı ile birlikte Malatya'nın Darende ilçesinde Ziraat Bankası Şubesi'ni ziyaret ederek çalışanlarla konuştular, Somuncu Baba Külliyesi'ne geçerek burada Darende Tanıtım Merkezi'nde incelemelerde bulundular.


Gazetecilerin bankaların yeni alacağı personellerle ilgili sorularını da yanıtlayan Can Akın Çağlar, her yıl 2 bin 500 kişi aldıklarını, son 7 yılda 7 bin personel istihdam ettiklerini söyledi.


Çağlar, ''Şu anda mülakatları devam eden bin dolayında arkadaşımız aramıza katılacak. Önümüzdeki yıl da yine 2 bin 500 civarında personel almayı planlıyoruz. Bu Ziraat Bankası için büyüme sürecinde olması gereken bir rakamdır'' diye konuştu.


Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı da Darende ilçesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.