BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Ziconun 6 puan hesabı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, PSV ve CSKA'yı yenmek istediklerini söyledi

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki PSV Eindhoven maçında iyi bir oyun ortaya koyup, iyi mücadele ettiklerini ve iyi bir skorla İstanbul'a döndüklerini belirterek, "Evimizde oynayacağımız 2 maçtan iyi sonuçlar alırsak, gruptan bir üst tura çıkarız" dedi.

Zico, PSV Eindhoven karşısında maçı kazanabilecek fırsatlar yakaladıklarını ifade ederek, "Kazanabilirdik. Maçın ikinci yarısında, iyi olduğumuz anlarda Deivid'in gördüğü kırmızı kart olmasaydı maçı lehimize çevirebilirdik. Genel olarak iyi bir oyun ortaya çıkardık. Kırmızı karttan sonra, geri çekilmek ve kalemizi korumak zorunda kaldık. Bundan sonrası için de skoru koruyarak, iyi bir skorla ve mutlu olarak döndük" diye konuştu.

Takımının bu maçta, istatistiklere göre 108 kilometre koşması konusunda da Zico, şunları söyledi:

"Bu, rakibe yaptığımız baskıdan kaynaklanıyor, çünkü alanları daralttığınızda, doğru koşular yaptığınız zaman sizin koşularınız ve pas trafiği iyi olur. Biz de maçta bunu yaptık."

PSV'yi yenmemiz gerek

Teknik direktör Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, gruptaki şanslarını değerlendirirken de "Baktığımızda, 4 ülkeden 4 şampiyon takım var. Bu grubun çok zorlu olduğunu söyleyebiliriz. Planladığımız doğrultuda aldığımız sonuçlarla gidiyoruz. Eğer bu maçtan 3 puan alsaydık, gruptan çıkmak adına çok büyük bir avantaj yakalayabilirdik, ama kaderimiz hala ellerimizde. Evimizdeki PSV Eindhoven maçını kazanırsak, Inter maçında alacağımız sonucun çok fazla önemi kalmayacak. Kendi evimizdeki maçlardan en iyi sonuçları alırsak, gruptan çıkarız" diye görüş belirtti.

Zico, Kasımpaşa ile yapacakları maçta, son Konyaspor maçındaki arzulu futbollarını göstermeleri gerektiğini söyledi.

Tümer'i deneyecek

Kadroda değişiklik yapıp yapmayacağıyla ilgili bir soruya da Zico, "Tümer'i değerlendirmek istiyorum. Sakatlıktan yeni çıkmıştı, ama sonradan iyi duruma geldi. Kadroda başka değişkilikler de olabilir" yanıtını verdi.

Zico, Fortis Türkiye Kupası'nda Gaziantepspor ile yapacakları maçta ise bu sezon çok fazla oynama fırsatı bulamayan oyunculara şans tanımak istediğini sözlerine ekledi.