BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.401,02
HABER /  GÜNCEL

BORDO BERELİLER SINIRDA

Mehmetçik, 1996'da boşaltılan 7 köye yerleşti. "Yasak alan" ilan edilen bölgeye kimse sokulmuyor.

Abone ol

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ödesi hazırlığı sürerken, Hakkari’nin Irak sınırının sıfır noktasındaki Çukurca İlçesinde konuşlanan Mehmetçikler, 1996 yılında boşaltılan 7 köye yerleşti.

Askeri bölge ilan edilen bu köylere giriş yasaklandı. Özel Kuvvetler de buraya yerleşti.

ASKERLER TAM TEÇHİZATLI

Bu arada sınır ötesi operasyon öncesi sevkiyat yapılırken sınırın sıfır noktasındaki Çukurca-Uludere ve Çukurca-Hakkari karayolunda kontroller artırıldı.

Çukurca’nın Şurti mevkiinde tam teçhizatlı oldukları görülen askerler, dağ köylerinde de mayın arama-taramasında bulunuyor. Askeri araçların sokulmadığı toprak yollarda askerler avcı yürüyüşü yapıyor.

Narlı ve Cevizli köylerinden yük hayvanlarıyla inen sivil vatandaşlar ise hem kimlik kontrolünden hem de üst aramasından geçiriliyor. Bu bölgeye giden askerler dik yamaçlara rağmen ilerleyişini sürdürüyor. Mehmetçiğe, bölge halkı da yardım ediyor.

ASKERİ BÖLGE İLAN EDİLDİ

Çukurca’daki sıfır noktasında bulunan ve bir çok kez PKK’lı teröristlerin baskınına ugrayan Üzümlü Karakolu’na 1 kilometre uzaklıktaki Üzümlü Köyü’ne de, burada yaşayan vatandaşların dışında kimse alınmıyor.

‘Askeri Alan’ sınırlaması içine alınan bu bölgeye de gazeteciler sokulmuyor.

ÖZEL KUVVETLER DE GELDİ

Kuzey Irak’a yapılması planlanan olası Sınır Ötesi operasyonuna destek vermek için de Hakkari’nin sıfır noktasında bulunan Taktik Sınır Alay Komutanlığı’na Özel Kuvvetler Komutanlığı timleri de geldi.

Sayısı açıklanmayan bordo berelilerin, operasyonun başlamasıyla birlikte görev alacağı öğrenildi.

HELİKOPTER TRAFİĞİ

Bu arada Hakkari kent merkezinde sabah saatlerinde yoğun bir helikopter trafiği yaşanması dikkat çekti. Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’ndan havalanan 5 helikopterin, sınır bölgelerindeki Yüksekova ve Çukurca yönüne gittiği görüldü. (Milliyet)