BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Enginden Fenere ironik teklif

Beşiktaş Genel menajeri Sinan Engin Fenerbahçe ile grupları değişmek istedi

Abone ol

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, Şampiyonlar Ligi'nde, çok koşan takımların bulunduğu zorlu bir grupta yer aldıklarını söyledi.

Engin, Lig TV'de katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir diğer Türk takımı Fenerbahçe ile grubunu değişmeye razı olabileceğini de ifade ederek, ''Inter çok yavaş oynuyor. CSKA Moskova ise sıradan bir ekip. PSV Eindhoven hakkında konuşurken 'PSV Eindhoven'den şu oyuncuyu transfer edeceğim' diyeceğimiz bir oyuncusu yok. Liverpool'dan hangi oyuncuyu almak istemezsiniz. Porto'da Quaresma'nın fiyatı ortada. Olympique Marsilya'nın, Zenden'i var. Teknik olan takımlar bizim için daha kolay rakip. Koşan takım, daha çok mücadele ediyor. Fenerbahçe'nin grubuyla veya Milan'ın olduğu grupla yer değişmeye razıyım'' diye konuştu.

Beşiktaş'ın ligde şansını da değerlendiren Engin, ''Porto'ya yenildiğimiz maçta taraftarlar beraberliği memnun karşılamadı. Bu nedenle bir uğultu başladı. Bu da baskı oluşturdu, ancak Liverpool deplasmanında alacağımız beraberlik kötü bir sonuç değil. Porto ile berabere kalır, Olympique Marsilya'yı yener, gruptan çıkarız'' dedi.

Takım gençleşti

Yeni bir ekip olduklarını kaydeden Sinan Engin, geçen sezon Türk Telekom Lig A'da oynayan Serdar Özkan'ın şu an takımın en iyi oyunculardan biri olduğunu söyledi. Genel menajer Engin, takımda aynı tip oyuncular bulunduğunu vurgulayarak, ''Sezon başı ciddi yapılanmayla farklı olabilirdi. Daha iyi bir transfer politikası yapılabilirdi. Şampiyonlar Ligi'nde daha hazır bir kadroyla mücadele edilebilirdi. Liverpool'u çok net pozisyonlardan sonra yendik, ama gazetelerde 'Tebrikler Ertuğrul Sağlam' şeklinde sadece bir başlık var'' şeklinde konuştu.

Başkanın her şeyden haberi var

Sinan Engin, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in, BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki her olaydan haberi olduğunu söyledi. Başkanın her gün tesislere geldiğini vurgulayan Engin, şunları kaydetti:

''Başkan buraya gelir, ama futbolcular görmezler. Zaten görmemeleri daha iyi. Başkanın ayda bir konuşması gerekir. Takım kötü giderse düğmeye basar. Başkan Demirören ile her gün konuşuyoruz. Kulüpteki herkes işini iyi yapıyor. Dün takımımız Liverpool'u yendi, yönetici Ertunç Soğancıoğlu sabah futbolcular uyanmadan primlerini hesaplarına aktardı. Bundan önce kulüpte çalışan profesyonel bazı arkadaşların yaptığı hatalar var. Alt bölümdeki arkadaşların hataları olmuş. Kulübün 101. yılında bizim de hatamız olabilir. Belki olayımıza sahip çıkmadık. Bırakmak en kolay işti.''

Sağlam uzun yıllar burada

Sinan Engin, Beşiktaş'ta tesis müdürü olmadığını dile getirerek, ''Futbolun sorumlularından biriyim. Kötü bir oyuncu gördüğümde 'Bu niye kötü hocam' diye sorarım'' derken, teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın artık eleştirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Ertuğrul Sağlam'ın artık Beşiktaş'ın teknik direktörü olduğunu kaydeden genel menajer Engin, ''Kendisi artık benimsensin. 2 mağlubiyet alınınca 'Hoca gider mi?' şeklindeki düşünceler bir kenara bırakılsın. Gitmesi söz konusu bile değil. Uzun yıllar çalışacak. Daha milli takımda görev yapacak. Sağlam uzun yıllar Beşiktaş'ın hocası gibi düşünülsün'' diye konuştu.

Takımdaki bazı oyuncuların, ilk 18'e giremedikleri için tepki verdiğini vurgulayan Sinan Engin, ''Bu bizim için önemli bir olay. Yüreğiyle oynayan oyuncuyu destekliyoruz. Beşiktaş'tan büyük kulüp yok. Savaşmak için bizim söylediklerimize yanıt veren her oyuncuya destek oluruz'' dedi.

Ah Sergen ah

Sinan Engin, eski oyuncularından Sergen Yalçın'ın, kendisi için özel bir oyuncu olduğunu vurgulayarak, ''Görevde kalsaydım Sergen'i tutardım. Eski oyuncularımızdan Tümer ise iyi bir insan ve iyi bir oyuncu, ancak kulüp politikası gereği bırakılmış olabilir'' derken, eski teknik direktörlerden Mircea Lucescu ile çalışıp çalışmayacağı yönündeki soruyu ise ''Şartlara bağlı. Bizim için birinin iyi hocalıktan önce iyi insan olması önemli. Mesela Ertuğrul Sağlam iyi bir insan. Kendisini çok seviyorum'' diye yanıtladı.

Holosko konusu

Vestel Manisasporlu Holosko'nun transferi konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Engin, ''Transfer sezonu bitti. Transfer dönemi bitmeden önce konuşmuştuk. Ancak transfer döneminin bitmesiyle bu defteri kapattık. İlk yarının bitmesinin ardından ihtiyaç hissedersek, devre arasında bazı transferler yaparız. Bazı oyuncularımızda, geçmişten gelen bir rahatlık var'' dedi.

Demirören gibi başkan bulunmaz

Sinan Engin, başkan Yıldırım Demirören'in, kulüpte uzun yıllar görev yapması gerektiğini ifade etti. Yıldırım Demirören döneminde önemli projelere imza atıldığını anlatan Engin, ''Yıldırım Demirören'in bırakacağını zannetmiyorum. Bırakırsa yazık olur. Bazen eleştirilerden dolayı daralıyor. Bu dönemlerde 'Bırakalım bakalım kim gelecek' diyorsun. Kimse para vermiyor. Demirören kalkmış 40 milyon dolar vermiş. Kaç takımın, kazanınca ağlayan başkanı var'' diye konuştu.

Geçmiş dönemden dolayı kendisiyle ilgili yapılan suçlamalar ve bu nedenle süren davası konusunda da açıklamalar yapan Engin, ''Bazı konular yanlış aktarılıyor. Bu olayın doğrusunu bilmesi gereken hakimler, savcılar biliyor. Hayatımız boyunca suç işlememişiz'' dedi.