BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Zicodan saç baş yolduracak sözler

Manisa beraberliği sinirleri alt üst etti. Zico'nun basın toplantısındaki sözleri saç baş yoldurttu.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, kazanma zorunluluğunun takım üstünde gerginlik yarattığını açıkladı.

Vestel Manisaspor beraberliğinin ardından düzenlediği basın toplantısında maçı değerlendiren Brezilyalı çalıştırıcı, gerginliğin oyuncuları aceleciliğe sevk ettiğini bunun da hataları getirdiğini anlatarak şunları söyledi: “Rakibimiz maç boyunca bizi oynatmamak için mücadele etti.

Futbolcularımın üzerinde kazanma zorunluluğu ayrı bir gerginlik yarattı. Bazı şeyleri bu anlarda hızlı yapmaya çalışırsanız, kapasitenizi kullanamaz hale gelirsiniz. Futbolcularımızın üzerinde belli kısımlarda şampiyonluk isteğinin verdiği, liderlik sorumluluğunun verdiği acelecilik vardı. Bu gerginlikleri takım üzerinden atmamız gerekiyor.”

“HERKES ELİNİ VİCDANINA KOYMALI”

Zico, maçın son dakikalarında ve maç sonrasında takıma yönelik tepkiler üzerine futbolcularını savundu. Şampiyonluğu futbolcuların getireceğini, kendisinin takımına sonuna kadar güvendiğini belirten Zico şöyle konuştu:

“Fenerbahçe'yi seven herkes, bir defa düşünmeli. Bu şampiyonluğu getirecek olan kişilerin saha içinde olan futbolcular olduğunu herkes elini vicdanına koyarak görmeli. Bu futbolcular desteği hak ediyor. Başarıyı onlar da istiyor. Ben onlara teknik direktörleri olarak sonuna kadar güveniyorum.

Fenerbahçe'nin iyiliğini isteyen herkesin o futbolculara o desteği vermelerini istiyorum. Futbolcular desteği gördüğünde verimli olur. Herkesin bilinçli olmasını istiyorum. Bana değil, saha içinde savaşan başarıları getirecek olan futbolculara saygı duyulmasını ve destek verilmesini istiyorum”

Futbolda bugüne bağımlı kalmamak gerektiğini, önlerindeki maçlara bakmaları gerektiğini anlatan Zico, “Hayatta da hiçbir şey beklenildiği gibi kolay değildir. Zorluklarla doludur. Önünüze bakacaksınız ki bu zorlukları yenesiniz” dedi. Maç boyunca, Vestel Manisaspor'un yarı sahasında mücadele ettikleri kaydeden Brezilyalı çalıştırıcı “Daha iyi nasıl olabiliriz diye bakıyoruz.

Gerginliği üzerimizden atmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Rakiplerinin kapanacağını bildiği için Appiah'ı orta alanın ortasına çektiğini ve sağ kanatta Mehmet Yozgatlı'yı görevlendirdiğini ifade eden Zico, Appiah'ın elinden gelen her şeyi yaptığını, verimliliğinin düştüğünü gördüğü anda da oyundan aldığını ifade etti.

“BU İLK DEFA OLMADI, SON DEFA DA OLMAYACAK”

Zico bir soru üzerine, futbol adına bildiği her şeyi takımına yansıtmak zorunda olduğunu anlatarak şöyle devam etti:
“Taraftar tepki göstermiş olabilir. Bu ilk defa olmadı, son defa da olmayacaktır. Futbolda iyi olduğunuzda varsınız, kötü olduğunuzda yoksunuz.


Ben doğru zamanlarda doğru işler yaptığımı düşünüyorum. Kendi işimden sorumluyum. Bildiğim her şeyi takımıma yansıtmaya çalışıyorum.” Vestel Manisaspor'un da belirli hedeflere sahip bir ekip olduğunu anlatan Zico, Beşiktaş'ın Sakaryaspor maçında aldığı beraberliğe de değinerek şunları kaydetti: “Hiçbir şey kolay değildir. Çoğu zaman maça başlamadan maç öncesi olaylardan bir gaz alınarak başlanıyor. Beşiktaş lig sonuncusu ekiplerden biriyle berabere kaldı. Bu demek olmuyor ki, onlar kötü takım, bu demek olmuyor ki, savaşmadılar. Onlar da kazanmak istiyordu. İnsanlar Fenerbahçe'nin karşısında rakip olmayacak gibi bakıyorlar.


Herkesin karşısında belirli hedefi olan takım var. Fenerbahçe 11'e sıfır oynamıyor. 11'e, 11 oynuyor. Futbol maçı başlamadan önce kazanılmaz. Bazı insanları görüyorum, çeşitli sonuçlara göre mutlu oluyorlar. Futbolun içinde hiçbir şey beni sürprize sürüklemiyor, şaşırtmıyor. Futbol 4 çizginin arasında savaşla oluyor. Bunu 22 futbolcu yapıyor, 11'e sıfır oynanmıyor.” Bu arada, Fenerbahçe, ligin 29. haftasında Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacağı maçının hazırlıklarına yarın akşam yapacağı çalışmasıyla başlayacak.


GİRAY BULAK

Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, Fenerbahçe karşısında 0-0 beraberlikle aldıkları 1 puanın, geçen hafta alınan Sivasspor galibiyetinden sonra çok önemli olduğunu vurguladı.

Bulak, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, ligde dün ve bugün gündüz oynanan maçlarda alınan sonuçların ardından puan ve puanlar almak zorunda olduklarını ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

''Bu maçtan puan çıkarmamız gerekiyordu. Beşiktaş'ın Sakarya beraberliği, Fenerbahçe'nin iştahını kabartmıştı. Çok fazla atak yönünü düşünmeden orta alan ağırlıklı oynayıp Fenerbahçe'ye baskın yapmayı düşünüyorduk. 4-5 gol pozisyonu yakaladık. Puana ve puanlara ihtiyacımız vardı, iyi futboldan öte. Sivasspor'a karşı aldığımız 3 puanın daha da katkı sağlayabilmesi için önemliydi. Moral olarak, haftaya içeride oynayacağımız maça katkı açısından bizim için çok önemli oldu. Bu galibiyetin bizi daha öz güvenle önümüzdeki haftaya taşıyağını düşünüyoruz.''