BIST 10.193
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.380,71
HABER /  SPOR

Zicodan çarpıcı açıklamalar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, NTV'nin spor programı % 100 futbol programına katıldı.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü, başarılı futbol geçmişi nedeniyle herkesin kendisinden bir anda parlak sonuçlar beklediğini söyledi, "Sanki 20-25 yıllık antrenörlük kariyerim varmış gibi eleştiriliyorum" dedi

Brezilyalı teknik adam, Galatasaray ve Beşiktaş'ın puan kayıplarını, "Bizim için güzel bir gündü. Lideriz ama daha hiçbir şey bitmedi" diye yorumladı.
Kendisine fazla zaman tanınmadığından yakınan Zico, "Futbolda eleştirilmek normal. İmza attığınız andan itibaren herkes kısa sürede sizden başarılı sonuçlar bekliyor. Özellikle ben geçmiş futbol kariyerimden çok çekiyorum. Herkesin benden beklentisi çok oluyor. Baktığınız zaman şu an Ancelotti, Scolari ve Maurinho gibi isimler uzun bir antrenörlük geçmişinden sonra bu günlere geldiler. Sanki 20-25 yıllık kariyerim varmış gibi davranıyorlar" dedi.
Zaman zaman kendi kendine öz eleştiri yaptığını da söyleyen Brezilyalı hoca, "Mesela ilk geldiğimde Önder'in sağ bekte sadece 10 maç oynadığını gördüm. Ve yeterli verim alınmadığını tespit ettim. Bu yüzden Serkan ile yola çıktım. Ama olmayacağını gördüm, ofansif yönü daha yüksek Kerim'i denedim. Sonunda Önder'e geri döndüm. Aslında futbolda önemli olan istemektir. Futbolcu kafasına koyarsa her şeyi yapar. Önder iyi orta yapan, ayağına hakim, sert şut atan bir oyuncu. Performansının yükselmesi istemesine bağlı" diye konuştu.

'Hızlı oynayamayız'
Takımın ofansif yönü ağır basan oyunculardan kurulu olduğuna dikkat çeken Zico, "Bu bizim önemli sorunumuz. Topu kaybettiğimiz zaman savunma yapmamız da gerekiyor. Bu sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz. Artık rakip ataklarda kontra için adam bulundurmuyoruz. Toplu halde kalemizi savunuyoruz. Yavaş oynadığımız yolundaki eleştirilere de katılmıyorum. Bizim oyuncularımız teknik ağırlığı fazla isimler. Onlar pas yapmayı, kafalarını kaldırıp garanti oynamayı düşünen futbolcular. Hızlı oynamaya çalışırsak çok pas hatası yaparız. Bu da rakiplerin işine gelir. Biz top çevirip uygun anı bulduğumuzda pozisyona girmeyi planlayan bir düşünce içindeyiz" diye konuştu.
Aurelio'nun milli takım sonrası bir düşüşe geçtiğini de söyleyen Brezilyalı hoca, "Ona her zaman ihtiyacım olacak" dedi. Zico, devre arasında takviye yapabileceklerini de belirtti.