BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.395,08
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Zico başarının sırrının açıkladı

Sezona kötü başlamasına rağmen başarılı bir ilk yarı geçiren F.Bahçe'nin Brezilyalı hocası Zico başarının sırrını açıkladı.

Abone ol

Zico, FB TV'ye yaptığı açıklamada, sonuçlara ve şu an bulundukları duruma bakıldığında ligin ilk yarısının kendileri için çok olumlu geçtiğini söyleyebileceklerini kaydederek, ''İlk başlarda takımımız tam değildi. Gidecek ve sonradan gelecek olan oyuncularımız vardı, dolayısıyla sıkıntılıydık. Bu nedenle taraftarımız ile camiamızın sabrına ihtiyacımız vardı. Bize gereken sabrı gösterdiler. Belirli bir periyotun sonucunda kendimizi istediğimiz gibi ifade edebilir hale geldik. Sonuç olarak geldiğimiz duruma baktığımızda UEFA Kupası'nda tur atladık, ligde ise en yakın rakibimizin 7 puan önünde gidiyoruz. Oynadığımız İnegölspos maçından sonrada Türkiye Kupası'nda da aynı şekilde devam ediyoruz. Bizim hedefimiz bu üç kulvarda da gidebildiğimiz en iyi yere, şampiyonluğa kadar gidebilmek. İlk yarıyı değerlendirdiğimiz zaman ise genel durumumuzun gayet pozitif olduğunu söyleyebiliyoruz'' dedi.

ÇİFT FORVETTE BAŞARILI OLAMADIK

Zico, sezonun ilk yarısında denedikleri çift forvetle oynama çabasının kendilerine başarı getirmediğini belirtti. Her ne kadar futbolcularının her türlü sisteme ayak uydurabilecek kalitede olduğunu düşünse de, çift forvetle istenilen oyunu ortaya koyamadıklarını anlatan Zico, ''Doldurmamız gereken alanları çok fazla dolduramıyorduk, özellikle kanat gibi kendimizi göstermemiz gereken alanlarda kendimizi pek gösteremiyorduk. Tek forvete geçtiğimiz zaman Alex biraz daha kendi özgürlüğüne kavuştu, biraz daha orta sahada aktifliğimiz artı. Rakiplerimizi rahatsız etmeye başladık. Bunun sonucunda oyunun pozitifleşmesi kendiliğinden gelmeye başladı.Oyuncularımızın karakteri her ne kadar ofansif olsa da çift forvet oynadığımız zamanlarda gol pozisyonu bulmakta zorlanıyorduk. Özellikle bu yeni oturttuğumuz sistemle boş alanları, orta sahayı ve özellikle kanatları düzgün kullanmaya başladığımız zaman sonuçlar kendiliğinden gelmeye başladı'' ifadelerini kullandı.

ELEŞTİRİ HER TÜRLÜ YAPILABİLİR

Fenerbahçe'ye karşı zaman zaman yönelen eleştiriler için, ''Eğer o anda işler istedikleri gibi gitmiyorsa her türlü eleştiri gelebilir. Benim bunları görebilecek ve eleştirileri olumlu yöne çekebilecek, gereksiz olanları ise kafamdan silebilecek seviyede tecrübem var'' diyen Zico, eleştiriyi futbolun bir unsuru olarak gördüğüne dikkat çekti..

UEFA KUPASI'NDA DENGELER EŞİ

Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda eşleştiği AZ Alkmaar'ı eleyebilecek durumda olduğunu kaydeden Zico, hiçbir takımın avantajı olduğunu düşünmediğini anlatarak, şunları söyledi: "Özellikle UEFA Kupası'nda dengeler birbirine çok yakın, takımlar arasında çok fazla bir güç farkı yok. Oynayacağımızın rakibin de ne eksiği ne de fazlası var. Kendi futbolumuzdan ödün vermeden rakibimize karşı en iyi şekilde mücadelemizi vereceğiz. Önemli olan her iki maçta da size yetecek skoru almanızdır''.