BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zeytinburnu'nda teravih sonrası serinlik

Ramazan ayının başlaması ile birlikte Zeytinburnu Belediyesi, farklı bir uygulamayı daha hayata geçirdi.

Abone ol

Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, teravih namazlarında aşırı sıcak ve yüksek nem yüzünden iyice bunalan vatandaşları ikram ettikleri buz gibi limonata ile serinletiyor. Cemaat ise uygulamadan bir hayli memnun.

Kavurucu sıcaklar ve yüksek nem, İstanbulluları iyice bunalttı. Meteoroloji yetkililerinin açıklamalarına göre daha 15 gün etkisini sürdürecek olan yüksek nem, teravih için camileri tıklım tıklım dolduran vatandaşları ise yoğunluğun da etkisiyle daha da zorluyor.

Bu durumu dikkate alan Zeytinburnu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, camilerde teravih sonrası buz gibi limonata dağıtmaya başladı. Uzun süre kapalı ortamda kalan ve klimaların da yeterince serinletemediği cemaat, namaz biter bitmez soluğu limonata
kuyruğunda alıyor. Ücretsiz olarak ikram edilen buz gibi limonata ile serinleyen vatandaşlar uygulamadan bir hayli memnun.

Çalışma hakkında bilgi veren Destek Hizmetleri Müdürü Tahsin Ocak,"Uygulama her akşam farklı bir camide gerçekleştirilecek. Ramazan boyunca teravih namazından sonra yaklaşık 500 litre limonata ikram edilecek. Amacımız, aşırı sıcak ve nem yüzünden iyice bunalan vatandaşlarımızı bir nebze olsun serinletmek" dedi.