BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Zergele'de sivil ölümler tepkilere yol açtı

Kürdistan Bölgesel Hükümeti, Türk jetlerinin dün gece düzenlediği harekat sonucunda sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine bombardımanı kınayan bir açıklama yayınladı ve PKK ile Türkiye'ye doğrudan diyalog çağrısı yaptı.

Abone ol

Kürdistan Bölgesel Hükümeti, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece Kürdistan Bölgesi sınırlarına düzenlediği hava harekatı sonucunda sivillerin hayatını kaybetmesi üzerine bombardımanı kınayan bir açıklama yayınlayarak PKK ve Türkiye'ye doğrudan diyalog çağrısı yaptı.

Erbil merkezli yayın yapan Rudaw TV'de çıkan habere göre Bakanlar Kurulu'nun yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi, vatandaşlarının can güvenliği ve çıkarlarının bir kez daha çatışmaların ortasında kalmaması için, Türkiye'den Kürdistan Bölgesi'ndeki köy ve yerleşim yerlerine yönelik her türlü bombardımana son vermesini istedi.

Ayrıca PKK'dan da mevzi, kamp ve kurumlarını bölgeden uzak tutmalarını istedi.

Açıklamada, taraflara doğrudan görüşmelere başlamaları önerilerek, bunun için her türlü desteğin sağlanacağı da belirtildi.



TSK tarafından bugün sabahın saatlerinde Erbil'in Rewanduz ilçesine bağlı Zergele köyüne yaptığı bombardıman sonucunda biri hamile 8 sivil ve 2 PKK'lı 10 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de ağır yaralandı.

Demokratik Toplum Kongresi de bugün bir açıklama yaparak Uluslararası ceza mahkemesi başta olmak üzere bu çerçevedeki uluslararası kuruluşları olayın üzerine gitmeye ve halktan bu olay karşısında tepkilerini göstermeye çağırdı.

DTK uluslararası basın kuruluşlarını da bu olayın takipçisi olmaya davet etti.