BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  POLİTİKA

Zerdüşt suçlamasına BDP'den cevap

Kato dağında yürütülen operasyonlarda öldürülen PKK'lının Hakkari'deki cenazesinde olaylar çıktı

Abone ol

Cenazenin Hakkari'ye gelişi nedeniyle esnaf kepenk açmadı. Cenazenin toprağa verilmesi sonrası olaylar çıkarken, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Başbakan Erdoğan'ın Zerdüşt suçlamasına cevap verdi. Canan, Türklerin müslümanlığı Kürtler'den öğrendiğini iddia etti.

Cenazenin götürülüşü sırasında sık sık PKK ve Öcalan lehine sloganlar atıldı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze sonrası Keklikpanar, Dağgöl, Gazi ve Katramas mahallalerinde yola barikat kurup slogan atan gösterici gruplara polis gaz bombası ve tazyikli su kullanarak müdahale etti.

Canan, "Öldürülen insanlara terörist diyorlar. Bunlar terörist değil. Bunlar bizim evlatlarımız. PKK bir realitedir. PKK'nın arkasında Kürt halkı vardır. Devlet bu realiteyi kabul etmelidir" diye çağrıda bulundu. 

ZERDÜŞT SUÇLAMASINA CEVAP

BDP'lilerin dininin Zerdüştlük olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, BDP'li Canan'nın hedefindeydi. Canan, Erdoğan'a işte bu sözlerle cevap verdi:

"Başbakan sürekli dini istismar etmekdedir. halkamızın bunu iyi bilmesi gerekir. Bizlere yönelik zerdüştlükten bahsetmesi bizi adeta müslüman dışı olarak göstermektedir. Şunu herkes bilsin bütün Türkiye bilsin. Gerçek müslüman Kürk topluluğudur. Mezopotamya topraklarında ve Ortadoğuda Kürtler müslaman iken sonradan Tayyip Erdoğana ve benzeri devşirme müslümanlığı kabul etmişlerdir. Asıl müslümanlığı bizden öğrendiler, Kürtlerden öğrendiler."