BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34

Zeki Emir Demirci

Bu hafta sizlerle Türk otelciliğinin genç yatırımcılarından Side Sensimar Resort, Xanthe ve Emirhan Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Emir Demirci’yi paylaşacağım.

Bu hafta sizlerle Türk otelciliğinin genç yatırımcılarından Side Sensimar Resort, Xanthe ve Emirhan Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi İcra Kurulu Başkanı Zeki Emir Demirci’yi paylaşacağım.

  

Rahmetli dedesi Arslan Zeki Demirci’nin izinde, en iyi dostu babası Ahmet Demirci’nin yolunda emin ve ilkeli adımlarla yürüyen bir isim.

Otelde Doğdum, Otelde Büyüdüm, Otelde Yaşıyorum…

1986 yılında rahmetli dedesinin gözbebeği bir bebekti. Otelde doğdu, otelde büyüdü, otelciliği yaşam tarzı olarak benimsedi. Ailesinden gelen misafirperverlik duygularıyla yetişti, insanlara değer vererek çalışmayı öğrendi.

  

Side Otelciliğinin Genç Prensi

Zeki Emir Demirci lise yıllarının ardından İsviçre’de EHL (Ecole hôtelière de Lausanne)’de ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra Glion Institute of Higher Education’a devam etti ve 2008 yılında mezun oldu.  2 yıl İsviçre’de bir firmada çalıştıktan sonra kendi fikirleriyle dünya standartlarında iş dünyasının çözüm ortağı olan World Travel Expert’i kurdu. Okulda bize öğretilen otelciliğin filozofisinde teknolojinin turizmin ayrılmaz bir parçası olduğu, bu sektörün ince hesaplar ve sistemlerle operasyonel sistemler bütünü olduğudur.  Bende bu doğrultuda teori ve pratiği uygulayarak iş yaşamımdaki profesyonelliğimi geliştirmeye devam ediyorum.  American Hospitality Consultants Association Academy üyesiyim diyen Demirci…

Benden Geçmeyecek, Vazgeçmeyeceğim…

Türk turizmi ve otelciği dünyadaki hakkettiği değere ulaşana dek

                                   

Rahmetli Dedem Arslan Zeki Demirci;  “turizm vizyon işidir. İnanacaksın, isteyeceksin, sürdürülebilir tüm takiplerini yapacaksın, zorluklara karşı inatçı, azimli olacaksın” derdi. Dedemden bana kalan en önemli şey kararlılık, başladığım işi bitirmek ve sürdürebilir olmaktır. Dedem buraya futbol sahaları yapacağım, futbol kulüpleri gelecek demişti ve dediğini yaptı, dünya geldi. Emirhan Spor kompleksimizdeki on üç futbol sahamızla, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya, Norveç, Irak, Kuzey Kore, İsveç, Rusya, Gürcistan, Finlandiya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Çin, Romanya ve ülkemizden birçok spor kulübünü otellerimizde ağırladık. Bu sayede 12 ay, 3 tesisimiz açık. Sürdürülebilir otelcilik anlayışıyla misafirperverliğin simgesi Emirhan Otelde, aile konsept içeriğiyle Xanthe Hotelde, dingin ve huzurlu yetişkin çiftler için özel bir tatil anlayışının öncüsü Side Sensimar’da  tatil severlerle buluşturduk. Türkiye tüm dünyanın en güzel destinasyonlarına sahip bir ülkedir. Turizmde yerelden genele bir bütünlük ve koordinasyon içerisinde herkes üzerine düşeni yapmalıdır.  Turizm bulunduğu her bölgeyi kalkındırmıştır, iyi analizler yaparak biz kendi destinasyon planlarımızı yapmalıyız. Beklemeye, zaman kaybetmeye gerek yok. Yapılması gereken her iş gözümüzün önünde cesaret, kararlılık, güçlü ve iyi stratejiler ve el birliğiyle aşılamayacak engel yoktur.

Dünyayı Gören Adam

Aydınlattın sen bizi,

Rıhtımda parlayan bir güneş gibi

Sevginle kucakladın bizi,

Layıkıyla seveceğiz sizi

Ayrılmak zor gelir bize.

Nasıl dayanırız biz bu hüzne.

Zihniyle,fikriyle

Emeğiyle becerisiyle.

Kahramansın gönüllerde

İyilik ve sadakatinle.

Dudaklarından akar sevgi sözcükleri,

En güzel sizinle geçer insanların vakitleri.

Minnet borçluyuz sizin emeklerine,

İlgiyle bakarız biz gözlerinize.

Rüya gibidir sizinle geçen her gün

Cesarettir özün.

İncedir ruhun.

Antalya/Manavgat 9 Aralık 2007 Pazar Arslan Zeki Demirci İlkokulu öğrencileri.

  

TBMM üstün hizmet madalyası ve beratı ile ödüllendirilen ve Cumhurbaşkanımızın takdir ve şükranlarını alan Sayın Arslan Zeki Demirci ülkemizin dünya turizminde de örnek gösterilecek ismiydi.

  

Patronculuk Oynanmamalıdır

Otelcilik profesyonellerle yapılmalı, yeri geldiğinde işi profesyonellere bırakmayı, iyi bir ekip kurmayı ve kaybetmemeyi bilmek gerekiyor. Patronculuk oynanmamalı, oteller kurumsallaşmak zorundadır. Kurumsallaşma kaliteyi getirir, kurumsallaşmak 21.yy da mecburidir. Zor ve uzun bir süreçtir ama sonuçları kurumun faydasınadır.

  

En İyi Dostum Babamdır

Otel yöneticiliği konusunda babam benim için çok iyi bir örnektir aynı zamanda da en iyi dostumdur. Başarılı bir otelci, iyi bir dost, özel bir yöneticinin oğlu olduğum için çok şanslıyım. Babamla gurur duyuyorum.

  

Sektörümüzdeki gelişmeleri sürekli araştırıp, toplantıları takip eder ve katılırım. Genç yönetici meslektaşlarımla fikirlerimi paylaşırım. Papillon Otellerinin İcra Kurulu Başkanı Özgür Nazik ile sürekli görüşürüz. Çok ileri görüşlü ve sistemli ilerleyen, kişiliğine, dostluğuna, işine güvendiğim arkadaşımdır. Yine bölgemizde bulunan Commodore Elite Hotel Genel Koordinatörü Nihat Vural ile de otelcilikteki bakış açılarımızı da paylaşırız. Delphin Otellerinin Yönetim Kurulu üyesi Tolga Cömertoğlu ile yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerimizde bir araya geldiğimizde karşılık sohbetlerle değerlendirmeler yaparız.

Y.Vadi Karatoptraklı’nın otelcilikteki dehası, öngörüsü ve ilkeli tarzı, sistem kurgusu ve ileri görüşlü çalışma şekli bende derin bir saygı uyandırmaktadır. Onun tecrübelerinden faydalanmak, fikir paylaşımları ve otelcilikteki örnek gösterilecek profesyonel bakış açısı çok değerlidir.  Vadi Ağabey sevdiğim, saydığım, örnek alınması gereken güçlü bir kişilik ve gerçek bir liderdir.

  

Otelcilikte Pazar Arıyorsan Bulursun

Kolay pazarları seçmek kısa vade de otel doluluk oranlarınızı sağlayabilir ama yanıltıcı. Risk alıp ilginç alternatif pazarlar üretmeliyiz. Avcılıktan bisiklete, yüzmeden futbola, sağlık turizmine kadar çok yönlü ciddi bir pazar payı ve insan sayısı mevcuttur. Dünya otelciliği ile karşılaştırdığımızda Türkiye genç, çok dinamik ancak yarı profesyonel bir sisteme sahip. Mısır, İspanya, Yunanistan gibi rakiplerimizden çok daha iyi durumdayız. 

  

Değer Katmak Gerekiyor

Antalya- Alanya arasında tren konmalı, toplu taşımacılık kıyı şeridinde geliştirilmeli, ülkemiz coğrafyasını, tarihi ve kültürel değerlerini çok iyi yansıtan cazibe merkezi yerler, sanatsal gösteriler, ilgi çekici festival, şenlik, farklı kültürlere hitabeden eğlence organizasyonları gibi farklı alternatiflerle turizm yelpazemizi güçlendirmeliyiz. Ülkemizin marka değerini ön plana çıkarmalıyız. 

    

Seyahat etmek mesleğimin vazgeçilmezidir.

Çin, Japonya, İsviçre, Fransa, Amerika, İtalya başta olmak üzere birçok ülkeye seyahat edip, gezip, görerek farklı otellerde konaklamalar yapıyorum. Her kitaptan her sözden daha önemlisi kişisel tecrübelerdir. Zürih’i çok seviyorum, Monaco, Londra, New York ve Tokyo ilgimi çeken şehirler. Otelcilik bazında gerçekten saygı gösterip işini çok iyi yaptığını düşündüğüm The Peninsula Hong Kong, Tokyo ve Şangay kişisel hizmet, mimari içerik ile bütünleşmiş iç huzura önem veren yemeğinden havuzuna güvenli oteller çok kurumsal üç jenerasyon aileden gelip, aile ile büyüyüp kurumsallaşmış bir kurum. İnsan yatırımına önem veren bir anlayışa sahip bir kurum. Asya ‘ya yaptığım iş seyahatlerim en az 2 hafta oluyor ve bu otellerde konaklamaktan keyif alıyorum. Four Seasons Otelleri Cenevre, Londra, Maldivler ve Zürih Park Hyatt Otel ‘de konaklama yapmayı tercih ediyorum.

  

Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur

Yüce önderimiz Atatürk’ün izinde bir Türk Genci olarak yaşamak ve ülkeme faydalı olmak benim için onurdur. Kendime ayırdığım zamanlarda bireysel sporlarla ilgileniyorum.  Uzak Doğu sanatları, binicilik, engelli atlama ve hayata farklı bir penceren baktığım dalış suyun altında apayrı bir derinlik ve macera dolu farklı bir yaşam… Spor benim en güçlü motivasyonum.

  

One World  One Smile Foundation

Zeki Emir Demirci yoğun ve sancılı bir süreçten sonra arkadaşı Jonathan ile UNİCEF’in insan hakları bildirgesi ve çocuk haklarından faydalanarak tüm dünyayı kapsayan bir sosyal sorumluluk projesinin öncüsü ve kurucusu oldu. Arkadaşı jonathan ile kurduğu vakfın elçilerinden Maria Berezikova ‘nın  gayretleriyle temsil ettiği bu vakıf ülkemizde birçok okula bilgisayar hibe etmek için var gücüyle faaliyetlerini sürdürüyor. Gümrükte yaşanılan zorlu süreçlerden yılmayarak nihayet Denizli’de çocuklarımızla bu bilgisayarları buluşturmanın mutluluğunu yaşıyor Zeki Emir Demirci.

  

Unutamadığı Bir An

Isparta yolu üzerinde bir dağ köyünde bilgisayar sınıfları yaptırdığımızda, yaz olması ve okulların kapalı olmasına rağmen yaklaşık 300 köylünün bizi teşekkür için karşılamasını hiç unutamıyorum.

  

Hayatta En Büyük İsteği

Afrika’ya gidip orada ihtiyacı olan çocuklara birebir yardımcı olabilmek hayattaki en büyük isteğim diyen Zeki Emir Demirci genç yaşına rağmen çok çalışarak topluma faydalı, dünyaya örnek olacak bir yaşam çizgisinde emin adımlarla ilerliyor. Sabah 06:35; Emir personel girişinde, yemekhanede, sahilde, yürüyüş yolunda, toplantıda, sporda kısacası her yerde tıpkı Dedesi Arslan Zeki Demirci gibi. Türk otelciliğinin genç James Bond’una veda vakti geldi çattı; başarıların daim olsun sevgili Zeki Emir Demirci.

Tatil tadında kalın…