BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Zayıflamak için pratik öneriler

Ramazan'da da kilo alan veya zaten kilolarından kurtulmak isteyenler mutlaka bu 10 pratik önlemi okuyun!

Abone ol

Bir çok insan için 1 yılda 10 kilo vermek zor bir hedef ve hatta ulaşılması güç bir hayaldir. Ancak pratik yöntemlerle bu hayal olmaktan çıkıyor!

İşte size 10 pratik kilo verme taktiği.

1. Mutlaka her öğünde ve yemekte proteince zengin ama yağı alınmış, kaşar peyniri, beyaz peynir, lor peyniri, örme peynir, krem peynir, yoğurt, süt gibi besin grupları yanında, et, beyaz et, yumurta, balık eti, bal, gibi hayvansal gıdalar ve baklagiller ve diğer proteince zengin bitkisel kaynaklardan da faydalanmamız gerekir. Proteince zengin ve yağ bakımından fakir yiyecekleri tüketirsek, uzun süreli diyetlerin verdiği bitkinlik ve yorgunluğa yakalanmadan sağlıklı zayıflama olanağında kavuşuruz.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]



2.
Her öğünde mutlaka bir yumruk büyüklüğünde tahıl ve nişastalı besin tüketiniz. Bu yyieceğiniz besin, pasta ekmek, kek, kurabiye gibi çeşitli nişastalı ve karbonhidratlı ürünler olabilir.

3. Öğünlerinizde yiyebildiğiniz kadar sebze ve meyve tüketmeyi alışkanlık haline getirin.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

4. Yemeğin yanında gidecek en iyi meze şüphesiz su dur. meyve suyu tüketimini şekersiz yapınız ve günde 2 bardak ile sınırlandırınız.

5. Sabahları uyandıktan sonra 1 saat içerisinde kahvaltınızı yapınız ve her 3 sat aralıkla birşeyler atıştırınız. Akşam yemeğinin ardından ise pek birşey yememeye özen gösteriniz.



AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]



6. Düşük glikemik indeksli yiyeceklerden, meyve, meyve salatası, kuru meyveler, çiğ sebzeler, zayıflama marul, yoğurt, yağı alınmış süt sütlü puding gibi besinleri tüketmeniz sizi hem tok tutar hem de fazladan enerji ve kalori bindirmesi yapmamış olursunuz. Yine sebze suları da iştah kesici ve kilo verdirici özelliklere sahiptir.

7. Karmaşık kalori hesaplama gereçleri ve yöntemleri kullanmak yerine yiyecekleri ve içecekleri içerdikleri kalori miktarlarına göre 1 ile 3 arası puanlayınız Puanlama yöntemiyle diyet ve zayıflama uygulamak, son dönemlerin popüler diyet sistemlerinden birisidir.



AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

8. Zayıflama yolunda sizleri başarısız kılan alışkanlıklarını tespit ediniz. Misal olarak kimileri akşam yemeklerini çok aşırı biçimde yaparken, sabah kahvaltıına ve öğlen yemeğine gerekli ihtimamı göstermezler. Bu şekilde size kilo aldırabilecek nitelikteki alışkanlıklarınızı terk ederseniz zayıflama ve incelme yolunda önemli bir kazanım elde etmiş olursunuz.

9. Zayıflama ve diyet denemesine geçmeden evvel 7 gün boyunca ne yiyip içtiğinizi not ederek beslenme alışkanlığınızı bir deftere yazınız. Bu şekilde öğün zamanlarınızı, yediğiniz kalorili yiyecekleri, yemeniz gerektiği halde yemekten imtina ettiğiniz sebze ve meyveleri, tükettiğiniz aşırı miktardaki şeker ve şekerli maddeleri görmüş olursunuz.

AYRINTILAR HABERİN
DEVAMINDA...

[PAGE]

10. Kilonuzu devamlı ölçünüz ve çetelesini tutunuz. İlk zayıflama hedefiniz de bir yıl önceki bulunduğunuz kilo ve ağırlık seviyesine zayıflamak olabilir. Böylece zamanla hedefi büyülterek 10 sene önceki kilonuza bile dönebilmeniz mümkündür.