BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,36
HABER /  GÜNCEL

Zapsu yabancı damadını hacca götürdü

Başbakan Erdoğan'ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu, ailesi ve İskoç damadıyla hacca gitti...

Abone ol

Hani derler ya "Bu haber internette bile yok" diye işte aynen öyle... Girin, bakın, araştırın tek kelime göremezsiniz internette, AK Parti'nin kurucu üyelerinden Cüneyd Zapsu'nun yabancı damadıyla ilgili.

Yukarıdaki satırların yazarı usta gazeteci Savaş Ay'dan başkası değil. Ay Başbakan Erdoğan'ın eski danışmanı Cüneyd Zapsu ile ayaküstü konuştuğunda bakın neler duydu?

Kısmetmiş, hem de Mekke'de; "Kim var kim yok" diye bakmaya gittiğim Intercontinental Oteli'nin restoranında gördüm Zapsu ailesini. Yanında eşi Beyza Hanım, kızları Hande, Elif ve Ayşe de vardı. Sevindik bu rastlaşmaya. Az zamanda epey lafın belini kırdık. Bu arada Emir adındaki gencin damadı olduğunu söyledi Zapsu. İskoçmuş aslen.

OKULDA TANIŞMIŞLAR

Müslüman oldu öyle mi?

Evet yakında da annesi Müslüman olacak kısmetse. İlk duyduğumda yıkıldım "Bana yabancı damat olur mu hiç?" dedim ama çocuk Müslüman olmuş kızımın sevdası uğruna. 'Sevap büyük' dediler. Aldık bağrımıza bastık.

Ne iş yapar damadımız?

Kızım Hande Edinburg Üniversitesi'nin edebiyat kürsüsünde öğretim üyesi. Damat da aynı okulda tarih bölümünde hoca. Hacca hep birlikte geldik, çok memnunuz.

Nasıl oldu da duyamadık biz bu evliliği?

Nikâh Türkiye'de, düğün Maldivler'de yapıldı. Kimseye yaymadık fazla.

Hayırlısı olsun...

Ortanca kızım Ayşe de MUDO'nun sahibi Mustafa Taviloğlu'nun yeğeni Muzaffer'le evlenecek yakında. En küçüğü ise daha öğrenci.

'BENİ HACCA KIZLARIM GETİRDİ'

Ailede hareket var maşallah...

(gülerek) Bana "Kızları niye getirdin hacca?" diye soruyorlar. Bilmiyorlar ki asıl onlar beni getirdi hacca.

Bildiğim kadarıyla 3 kızınız da Amerika'da okudu.

Evet... Hande aynı zamanda iyi bir romancıdır malum. İngilizce "Kalbimin Prensesi" aldı bir roman yazdı. 2004'ün ekim ayında ABD'deki Publish Amerika yayınlarından çıkan kitap 5 baskı yaptı. Yeni kitapları mesela Almanya'da bestseller.

Eşiniz Beyza Hanım Galatasaray Kulübü eski başkanlarından Mehmet Cansun'un abla kızı değil mi?

Evet, o da Amerikan Kız Koleji mezunu. Üsküdar'da başı açık olarak, erkeklerle aynı safta cuma namazı kıldı diye tartışmışlardı. Ne gereksiz şeylermiş. İşte bak şimdi en güzel en kutsal kentte, ailece hac yapıyoruz. Mutluyuz hem de çok mutlu.