BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,55
ALTIN 2.384,78
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bölükbaşı'na cevap var

'Referandumda 'evet' kampanyası yürütenlere kapımız kapalı' Deniz Bölükbaşı'na ülkücülerden cevap geldi...

Abone ol

Referandumda 'evet' kampanyasına verdiği destekle gündeme gelen ve partisi ile yollarını ayıran MHP Samsun İl Genel Meclisi Üyesi Sabri Arslan, "Biz ülkücüyüz ilkelerimiz doğrultusunda yaptığımız işten dolayı kimseden af istemiyoruz. Biz affı sadece Allah'tan isteriz." dedi.

Deniz Bölükbaşı, Devlet Bahçeli'nin MHP'den uzaklaştırılan isimlerle görüşerek yeniden partiye katılmaları için yaptığı girişimin referandumda 'evet' diyenleri kapsamadığını belirtti. "AK Parti'nin iki gizli amacını gizlediği anayasa değişikliğine 'evet' kampanyası yürüten kendilerine eski veya bağımsız ülkücü diyenlere kapımız kapalı." diyen Bölükbaşı'na cevap veren Ülkücü Sabri Arslan, "MHP bizim değerimizdir ama vazgeçilmezimiz değildir. Vazgeçilmezlerimiz ilkelerimiz ve ülkülerimizdir." şeklinde cevap verdi. "Evet deyişimizin altında yatan da ülkemiz ve ilkelerimizdir. Kendi adına partisi için evet diyenlerden değiliz." diyen Arslan, aynı konu bugün de olsa bir kere değil yüz bin kere yine 'evet' diyeceğini belirtti. Arslan, "Biz özür beklemiyoruz ama MHP kurtuluşu küskün diye atlandırdığı ülkücülerden değil 'evet' demediği için milletten özür dilemesinde aramalıdır." tavsiyesinde bulundu.

"Rahmetli babanın hatırı var"

Kendilerinin Deniz Bölükbaşı gibi sonradan olma ülkücü olmadıklarının altını çizen Arslan şöyle konuştu: "Biz anadan doğma ülkücüyüz. Biz onlar gibi makamlara değil, Allah katında makbul kul olma anlayışına baş koyanlardanız. Teşbihte hata olmaz, hani bir söz vardır. 'Sarhoşun mektubu okunmaz' biz Bölükbaşının sözünü de bir sürçü lisan olarak düşünmek istiyoruz. Sen kimsin ki bu kapıyı bize kapatıyorsun, sen ne zaman o kapıdan girdin de kendini bu kapıyı ülkücülere açıp kapatmakla mükellef hissediyorsun. Benim bu kapıdan girdiğimde sen başka kapılarda geziyordun. Rahmetli babanın hatırı olmasa çok daha şeyler söyleriz. Ülkücülere kapı kapatmakla meşgul olmak yerine babanıza layık bir evlat olmaya çalışın."