BIST 10.250
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,99
HABER /  MEDYA

Zaman'ın reklam filmi konuşuluyor

Zaman Gazetesi'nin yeni reklam filminin içeriği ve verdiği mesajlar, sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Abone ol

İNTERNET HABER - Zaman si'nin yeni reklam filmi konusuyla ve verdiği mesajlar gündeme oturdu.

Dün akşam saat 18.00'den itibaren tüm televizyon ve internet sitelerinde gösterime giren film, 'Zaman Kardeşlik Zamanı' diyerek tüm Türkiye'yi hoşgörüye, kardeşliğe ve birlik olmaya davet ediyor.

#Zaman27yaşında hashtagi ile Twitter'da duyurulan reklam filmi, TT listesine 3. sıradan girdi ve uzun süre burada kaldı. Dün gecenin sosyal medyada en çok konuları arasında yer aldı.

BESTE NİL KARAİBRAHİMGİL

Alametifarika tarafından hazırlanan reklam filmini Can Ulkay yönetti. Müziğini Hüsnü Şenlendirici yaparken, bestesi Nil Karaibrahimgil'e ait.

BİR ÇİÇEK VE İKİ KOMŞU

Reklam filminde önce iki komşu görünüyor. Arka planda ise evleri... Sonra iki evin orta yerinde bir çiçek çıkıyor. Komşulardan biri çiçeğin kendi toprağında bittiğini söyleyip çit çekiyor. Diğeri ise çiçeğin kendisine ait olduğunu söyleyip çiti yıkıyor ve yeni bir çit çekiyor. Bir türlü anlaşamayan komşular şiddetli bir kavgaya giriyor ve çiçek için birbirlerini öldürüyorlar.

BU DÜNYA KİMSEYE KALMAZ

"Bir ihtimal daha var" ara başlığı ile devam eden reklam, "Bu dünya kimseye kalmaz / Zaman kardeşlik zamanı" mesajıyla noktalanıyor.

BU MESAJ KİME?

Reklam filminin konusu ve finalde yer alan mesaj sosyal medyada günün konusu oldu. Kimi mesaj son dönemde kavgalı olduğu AK Parti hükümetini yorumunu yaparken, kimileri siyaset sahnesindeki çatışmalara ve Türkiye'nin bölünmüş görüntüsüne kanaatinde bulundu.

İŞTE ÇOK KONUŞULAN REKLAM