BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,16
HABER /  DÜNYA

ÇED bilgilendirme toplantısında arbede

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yapılması planlanan liman için düzenlenen ÇED raporu bilgilendirme toplantısında arbede y...

Abone ol

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yapılması planlanan liman için düzenlenen ÇED raporu bilgilendirme toplantısında arbede yaşandı.
Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantı öncesinde aralarında CHP Silifke İlçe Başkanı Nuri Tol, CHP’li belediye başkan aday adayları ve limanın yapılmasına karşı çıkan çevrecilerin bulunduğu grup, konuşmacıların ve dinleyicilerin salona girmesine engel oldu.
Kapı önünde toplanan grup ile çevik kuvvet ve jandarma ekipleri arasında ise arbede yaşandı. Toplantıya katılmak isteyen vatandaşlara engel olmaya çalışan grup yaklaşık bir saat eylemlerini salon girişinde sürdürdü. Yaşanan arbede nedeniyle baygınlık geçiren bir kadına acil servis ekipleri müdahale etti.
Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, çevrecileri sakinleştirmek için çaba sarf etse de grup sakinleşmedi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelen yetkililer ile limanı yapacak olan Nurol Holding Enerji Kolu yetkilileri salondaki yerini almasının ardından ise bazı vatandaşlar salona girdi. Ardından salona giren çevreciler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin toplantıyı açmasıyla birlikte protestolarına salon içerisinde devam etti. Konuşma yapılamayınca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ile firma yetkilileri güvenlik güçleri eşliğinde salondan çıkarılıp jandarma aracıyla götürüldü.
Toplantıyı protesto eden grup ise salondan çıkıp toplantıyı yapacak olan yetkililerin ayrılmasının ardından dağıldı.
(İHA)