BIST 10.176
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.440,60
HABER /  DÜNYA

CHP’ye öyle bir gönderme yaptı ki !

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hanım kardeşlerime sesleniyorum, kadınları başı örtülü, başı açık diye ayrımcılığa tabi tutan hiçbir zaman b...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hanım kardeşlerime sesleniyorum, kadınları başı örtülü, başı açık diye ayrımcılığa tabi tutan hiçbir zaman biz olmadık. Ama biz anamuhalefetin bu ülkede başörtüsüyle ilgili sorununu zaten bundan önceki seçimlerde de yaşadık, gördük. Bir taraftan rozet taktılar, öbür taraftan otobüsten attılar; bunları gördük” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Türkiye’de eskisi gibi imtiyazların bulunmadığını ama öğrencilere imtiyazların bulunduğunu kaydetti. Öğrencilerin harçlarını kaldırdıklarını belirten Başbakan Erdoğan, “Bizden öncekiler niye kaldırmadı. Üniversite gençliğine 45 lira burs veriyorlardı. Şimdi ben üniversite gençliğine de sesleniyorum; ’45 lira burs.’ Biz ise şu anda 280 lira burs veriyoruz” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE’NİN FELAKETİ İÇİN ŞU ANDA GAYRET EDİYORLAR”
Şu anda devletten burs alanların sayısı 380 bin olduğunu açıklayan Başbakan Erdoğan, bu bursun karşılıksız olduğunu dile getirdi. Bunun yanında kredi alanların da olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, kredi alanlarla bu rakamın bir milyon 200 bini aştığını vurguladı. Bunları sağlayanın kendi iktidarları olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bizden önce her müracaat edene burs veya kredi vermek diye bir şey yok. İlk defa bizim iktidarımızda oldu. Ve ben gençlerimizin özellikle bunu da bilmesini istiyorum. 10 yıllardır ellerinde tuttukları imtiyazları tek tek yitirenler Türkiye’nin felaketi için şu anda gayret ediyorlar. Allah’ın izni bu gayret ve bu temenni hiçbir zaman gerçeğe dönüşmeyecek. Milletin hayır duası tüm bu beddua ve temennilere inşallah galebe çalacaktır. Biz de işimizi sağlam tutacağız, sıkı tutacağız, yere sağlam basacağız, ülkesinin felaketinden medet umanlara fırsat tanımayacak, zemin hazırlamayacağız. Biz belli bir çevrenin, belli bir zümrenin ikbali için değil, 76 milyonun tamamının ikbali, tamamının çıkarı, faydası için çalışacak, 76 milyonu bir ve beraber olarak kucaklayacağız” diye konuştu.

“KADINLARI BAŞI ÖRTÜLÜ, BAŞI AÇIK DİYE AYRIMCILIĞA TABİ TUTAN HİÇBİR ZAMAN BİZ OLMADIK”
Partisinin grup toplantısında kadınlara seslenen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bakın burada şunun altını özellikle çiziyorum: Hanım kardeşlerime sesleniyorum, kadınları başı örtülü, başı açık diye ayrımcılığa tabi tutan hiçbir zaman biz olmadık. Her zaman ifade ediyorum; bizim için insan en başta insandır, en başta candır. Bizden önce gelen iktidarlar bu ülkede kadınımızı, kızımızı başı açık-başı örtülü diye ayrıma tabi tutmuştur. Başı örtülü olan okulların kapısından geri çevrilmiştir, bu ayrımcılık değil miydi? Başı örtülü olan kamudan geri çevrilmiştir, bu ayrımcılık değil miydi? Onlar insan değil miydi, onlar can değil miydi? Bunlar bu ülkede olmadı mı, bunları yaşamadık mı? Biz bunları hep yaşadık, ailelerimizde yaşadık. Okulların kapısında ailelerimiz gittiler nöbet tuttular, biz bunları yaşadık. Şu anda anamuhalefet çıkmış diyor ki; işte bak normalleşmeyi sağladık. Ne sağladınız ya? Sizin dönemlerinizde bunlar yaşandı, sizin iktidarlarınızda yaşandı. Bu anamuhalefet hala başka dünyada yaşıyor, nitekim işte yaptıkları konuşmalarda da bunu görüyorsunuz. Bunu özgürlük olarak hala nitelemeyenler o kadronun içinde, anamuhalefetin içinde. Bunlar hukuk tanımazdır, bunların hak-hukuk diye bir anlayışı yoktur. Ama AK Parti’nin böyle bir bu noktada sıkıntısı, derdi yoktur. Biz başı örtülü olanı da, başı açık olanı da aynı hakka, aynı hukuka sahip insan olarak görürüz ve kendilerine hizmet etmeyi de görev telakki ederiz. Ve bugüne kadar bu milletin mensupları olarak hepsinin hakkını savunduk, savunuyoruz ve savunacağız. Başı örtülü olarak okumanın, çalışmanın ve siyaset yapmanın önünü açarken hiç kimseye imtiyaz sağlamıyoruz. Ayrımcılık yapmıyoruz, tam tersine insanlık dışı bir ayrımcılığı ortadan kaldırıyoruz, yaptığımız budur. Şimdi bize şunu söylüyorlar: Başı açık olanların haklarını da savunacak mısınız diye soruyorlar; bu çok ayıptır ya, bu soruyu kime soruyorsunuz? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan acaba hangi hakkını kaybetti. Şu hakkını kaybetti desinler, gelsinler bize, biz o hakkı da verelim, hangi hakkı kaybetti. Kamuda görev almaktan mı men edildi, üniversitelerde, liselerde, şurada burada okumaktan mı men edildi, hangi özgürlükleri ellerinden alındı, bunu söyler misiniz? Bunu bize söylesinler. Cevabımız çok net; biz bugüne kadar böyle bir ayrımın tarafı olmadık, böyle bir ayrımı, böyle bir tasnifi asla kabul etmiyoruz. Biz bu soruyu soranlar gibi millete, vatandaşa, insana tepeden bakanlardan, insanlar arasında ayrım yapanlardan olmadık. Tekrar ediyorum; biz insana insan olarak bakarız, insana milletimizin bir mensubu olarak bakarız, vatandaş olarak bakarız.”

“BİR TARAFTAN ROZET TAKTILAR, ÖBÜR TARAFTAN OTOBÜSTEN ATTILAR; BUNLARI GÖRDÜK”
“Dili, dini, mezhebi, siyasi görüşü, yaşam tarzı her ne olursa olsun bizim nezdimizde insan insandır” diyen Başbakan Erdoğan, “Devlet karşısında eşit vatandaştır. Ama biz anamuhalefetin bu ülkede başörtüsüyle ilgili sorununu zaten bundan önceki seçimlerde de yaşadık, gördük. Bir taraftan rozet taktılar, öbür taraftan otobüsten attılar; bunları gördük. Ama şimdi bakın ne demeye başladılar, aday niçin olmasın demeye başladılar. İşte temennimiz, beklentimiz bizim de bu. Temenni ederiz ki, CHP’de de başörtülü kardeşlerimiz aday olmak istiyorlarsa aday olsunlar. Normalleşme budur. Şu ana kadar her ne yaptıysak Türkiye’yi normalleştirmek için, evrensel insan hakları normlarını Türkiye’ye egemen kılmak için yaptık. Bundan sonra da Türkiye’yi normalleştirmeye devam edeceğiz. Türkiye tam anlamıyla normalleşinceye kadar, yani evrensel insan hakkı normlarına kavuşuncaya kadar bu mücadelemizi kararlılıkla, samimiyetle sürdüreceğiz” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimleri yolunda hazırlıklarında artık belli bir aşamaya geldiklerini söyledi. İlk seçim üst kurulu toplantısı çalışmasını dün akşam yaptıklarını belirten Başbakan Erdoğan, önceki hafta sonu mevcut 16 büyükşehirle ilgili çalışmalara başladığını, temayül yoklamalarının başladığını ve gerek büyükşehirlerde, gerekse ilçelerde temayülleri yaptıklarının altını çizdi. Bu hafta sonunda da 14 yeni büyükşehirde ve ilçelerinde temayülleri alacaklarını kaydeden Başbakan Erdoğan, “Ardından 16 ve 17 Kasım’da diğer 51 şehrimizde temayül yoklamalarını yapacağız ve temayül sürecini bitireceğiz. Şunun altını çiziyorum: Temayül, aday belirleme araçlarımızdan yalnızca bir tanesidir. Yani, kesin hareket noktamız, karar noktamız değildir. Aday belirlerken yüzde 100 temayülü yahut yüzde 100 anketi gözetmiyoruz. Çok büyük bir hassasiyetle çok sayıda kriteri çok sayıda referansı dikkate alıyor, hiçbir siyasi partide olmadığı kadar ince eliyor, sık dokuyor ve adaylarımızı ona göre belirliyoruz. Bakın şu anda Partiler 81 vilayete, bütün ilçelere, beldelere aday bulabilme konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Birçok beldede, ilçede, hatta ilde sadece vitrin olsun diye, sadece formalite icabı aday ismi açıklıyorlar. AK Parti’de hiçbir aday vitrin adayı değildir. Şu ana kadar başkan adayları içerisinde sayı yaklaşık 6 bin 100’ü bulmuş vaziyette. Hiçbir aday formalite icabı belirlenmiş aday değildir. Aday adayları şu anda 6 bin 100, buraya kadar çıkmış vaziyette. Biz her bir adayımıza o beldenin, ilçenin, ilin, büyükşehrin müstakbel belediye başkanı olarak bakarız. Ona göre de liyakati, ehliyeti, birikimi olan adayları belirler, onları listemize alırız. Başkaları için aday belirleme kolay olabilir. Nasıl olsa seçilemeyecek diye onlar boşlukları doldurabilirler, bizde böyle bir şey yok. Kılı kırk yaran bir hassasiyetle tercih yapmak, doğru adayı tespit etmek zorundayız. Onun için de aday belirleme sürecinde çok sayıda kritere bakıyor, çok sayıda yöntem kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ADAYLARIMIZI KADEME KADEME AÇIKLAMAYA BAŞLAYACAĞIZ”
Belediye, meclis ve il genel meclis üyelikleriyle ilgili başvuru süresini 1 Aralık tarihine kadar uzattıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, bir yandan başvuruları aldıklarını, bir yandan da değerlendirmeleri yaptıklarını belirterek, “İnşallah kademe kademe adaylarımızı açıklamaya başlayacağız ve adaylarımızla, teşkilatımızla daha yoğun bir şekilde sahaya çıkacağız. Bugün akşam saatlerinde beraberimde bakan arkadaşlarım olmak üzere milletvekili arkadaşlarımızla geniş bir işadamı heyetiyle üç ülkeyi kapsayan bir resmi ziyaret turuna başlıyoruz. Bu akşam inşallah Firlandiya’nın Başkenti Helsinki’ye gidecek, yarın orada temaslara başlayacağız. Finlandiya’nın Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakanıyla görüşecek, Helsinki Belediye Başkanının onurumuza vereceği yemeğe katılacak, ayrıca Türk ve Fin işadamlarının katılımıyla iş forumunu gerçekleştireceğiz. Yarın akşam İsveç’in Başkenti Stockholm’e geçiyoruz. Perşembe sabahından itibaren de İsveç temaslarımıza başlıyoruz; İsveç’te İsveç Kralı, Meclis Başkanı ve Başbakanla görüşecek, özellikle enerji alanında İsveç’in bazı önemli projelerini yerinde inceleyeceğiz. Burada da Türkiye-İsveç İş Forumuna katılacağız. Perşembe akşamı Polonya’nın Başkenti Varşova’ya geçiyoruz. Cuma günü de oradaki temaslarımıza başlıyoruz. Polonya’da da yine Cumhurbaşkanı, Meclis ve Senato Başkanları, Başbakanla görüşecek, orada da iş forumuna katılacağız. Polonya’da ayrıca Polonya Uluslararası İlişkiler Enstitüsü’nde Türkiye-Avrupa ilişkileri konulu bir konferansa katılıp görüşlerimizi orada ifade edeceğiz. Aynı gün temaslarımızı tamamlayarak inşallah gece Türkiye’ye döneceğiz. Bu önemli ziyaretlerin ve yoğun programın da ülkelerimiz arasındaki ilişkilere katkı sunmasını, ekonomi başta olmak üzere her alanda ülkemiz için hayırla neticelenmesini özellikle Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
(İHA)