BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarını şoke eden hikaye!

Zaman yazarı Ahmet Kurucan, hırsızlıklara karışmakla suçlanan AK Parti yüzünden dindar insanların hırsız damgası yediğini yazdı.

Abone ol

Başı açık bir kadın, kapalı bir kadına arkadan "hırsız" demiş. Kadının "Hocaefendi cemaatindenim" sözü üzerine "hırsız" diyen kişi, "Gel öyleyse seni alnından öpeyim.” diye cevap vermiş.

Cemaatçi kadını alnından öpen başı açık kadını kutlayan yazar Kurucan, yaşananlardan AK Parti'nin sorumlu olduğunu düşünüyor.

17 Aralık sürecinde tuhaf şeyler oluyor. Kutuplaşan toplumda inanılmaz hikayeler ortaya çıkıyor. Zaman sinin ilahiyatçı yazarı 17 Aralık operasyonu sonrası yaşandığı iddia edilen bir olayı köşesinde anlattı. İşte yazarın "Sevinç mi, üzüntü mü ağır basmalı bilemedim." dediği o olay:

GÜLER MİSİNİZ AĞLAR MISINIZ?

"Bir hadise daha... Güler misiniz ağlar mısınız bilemem ama ben bu hadiseyi duyduğumda en az 3-4 dakika bulunduğum yerde çakılı kaldım. Dinî hassasiyeti yüksek olan bir insan değilim; öyle der, öyle tanımlarsam kendimi dine de, dini hassasiyeti olan insanlara da hakaret etmiş olurum. Buna rağmen hadisenin benim zihnim, kalbim, aklım ve ruhumda meydana getirdiği etki bu oldu.

İsmi bende mahfuz bir ilçemizde başörtüsü takmayan bir bayan, başı kapalı bir başka bayana arkadan bağırıyor; “Hırsız!” diye. Neden bir bayan, tanımadığı bir hemcinsine böyle bir ithamda bulunur? Elinde delili mi var, gözüyle mi görmüş o bayanın hırsızlık yaptığını? Hayır. Öyleyse neden? Cevabı açık bu sorunun. Çünkü bu ithama maruz kalan bayanın başı kapalı; başını kapatma, dinin başörtüsü emrini yaşadığını gösteren bir sembol. Pekâlâ hırsızlıkla alâkası ne?

PARTİNİN ADININ KARIŞTIĞI HIRSIZLIK HADİSELERİ

Dindar muhafazakâr kimliği ile iktidarda bulunan partinin adının karıştığı hırsızlık hadiseleri ve bunun üstünün örtülmesi uğrunda yapılan canhıraş faaliyetler. Emniyet ve yargıdaki fişlemeler, tayinler, tasfiyeler, kanunlardaki değişiklikler, yargıya baskılar vs...

İyi de ithama maruz kalan bayanın bununla alakası ne? Belki AK Parti sempatizanı değil; ona oy vermedi. Belki verdi ama hırsızlık iddiaları karşısında saf değiştirdi. Nitekim öyleymiş. Bu bayan diğerinin yanına gidiyor ve diyor ki: “Beni AK Partili zannettiniz herhalde, ben Hocaefendi cemaatindenim.” Hırsız diyen bayanın tavrı şu: “Gel öyleyse seni alnından öpeyim.”

ÜZÜNTÜM AĞIR BASIYOR

İşte ben bu hadise karşısında şok yaşadım. Sevinç mi, üzüntü mü ağır basmalı bilemedim. Bir tarafta düşüncesine, hissiyatına, duruşuna bakmadan sadece başörtülü olduğu için hırsız denilen Müslüman bayan; diğer tarafta dine ve dindara karşı bütün bütün tavır almamış, temyiz ve tefrik kabiliyetini kaybetmemiş bir başka Müslüman bayan. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama üzüntü ağır basıyor bende."