BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet...'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, cemaatin devlete sızdığını buna hükümet olarak izin vermeyeceklerini söyledi.

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'de son dönemde yaşanan olayların girişimcilerin yatırım planlarını etkilememesi gerektiğini belirterek, "Yeniçeri ocağını lağvetmiş bir millet kendi içine sızma girişimlerinde bulunan illegal bir yapıya müsaade etmez" dedi.

Işık, Manisa'nın Akhisar ilçesinde belediye başkanı Salih Hızlı'yı ziyaret ederek Ak Parti seçim bürosunun açılışını yaptı. Daha sonra Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde bir işletmeyi ziyaret eden Bakan Işık, Akhisar Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.

Işık, burada yaptığı konuşmada, "Son dönemde yaşanan olaylar sizlerin moralini bozmasın. Türkiye bunları da aşacaktır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bu millet 4-5 bin yıllık devlet geleneği olan bir millettir. Yeniçeri ocağını lağvetmiş millet kendi içine sızma girişiminde bulunan hiçbir illegal yapıya müsaade etmez. Bu noktada hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiye'ye güvenin. Türkiye, bu zorluğu da inşallah en kısa sürede aşacak ve göreceksiniz artık 2023 değil, 2053 hedeflerini konuşmaya başlayacak. Bu noktada sizlerin geleceğe daha güvenle bakmanızı ve yatırım noktasındaki planlarınızı kesinlikle ertelememenizi hatta daha da iştahla hayata geçirme gayretine girişmenizi arzu ediyorum" dedi.