BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti ittifak yaptı mı? Akdoğan açıkladı!

Ergenekoncuların tahliyesiyle herkesin kafasında aynı soru oluştu: AK Parti ittifak mı yaptı? Yalçın Akdoğan açıkladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan tahliyelerin başlamasıyla beraber AK Parti'ye yapılan suçlamalara cevap verdi. AK Parti, Ergenekon ile ittifak yaparak sıfırlama çabasında mı? Akdoğan Star gazetesindeki köşesinden "Ergenekon hayal miydi?" başlıklı yazısında iddiaları böyle yalanladı.

ZEVKTEN DÖRT KÖŞE OLDULAR


Ergenekon sanıklarının devam eden tahliyeleri paralel medyayı zevkten dört köşe yapmış durumda. Her konuyu AK Parti’ye karşı yürüttükleri kirli savaşta kullanılacak bir mermi gibi gören bu anlayış bu olayı da çarpıtarak kullanmakta beis görmüyor. ‘AK Parti kaybetsin de isterse Türkiye batsın’ yaklaşımının yeni temsilcileri için bu sıradan bir durum...

GÜYA AK PARTİ ERGENEKON'U SIFIRLIYOR 

Pompalanan tezler şöyle: Güya AK Parti bu süreçte Ergenekoncularla ittifak arayışına girmiş. Ergenekon’u tamamen sıfırlamaya, suçu ve suçluları tamamen temize çıkarmaya çalışıyormuş. Devam eden tahliyeler de bu işbirliğinin bir tezahürüymüş...

AK PARTİ'NİN DURUŞU DEĞİŞMEYECEK 

Defalarca söylediklerimizi tekrar edelim: AK Parti’nin darbeci anlayış karşısındaki siyasi duruşu değişmemiştir ve değişmeyecektir. Darbeci ve vesayetçi anlayışla mücadele eden, demokratikleşmeyi sağlamaya çalışan baş aktör AK Parti’dir. Devam eden davaların bir kısmında müdahil de olan AK Parti, kendisine ve Türk siyasetine yönelen saldırıları bertaraf etmiş ve milletin emanetine sahip çıkmıştır. Sorun darbeci anlayışla hukuki mücadeleyi sulandıran, çorbaya çeviren ve başka hesaplara alet eden anlayıştadır. Kamu vicdanı darbecilerin giriştikleri vahim olaylardan da rahatsızdır, masum insanların bu işlere karıştırılmasından da rahatsızdır, büyük suçlar isnat edilen kişilerin salıverilmesinden de rahatsızdır.

HAYAL FALAN YOKTUR

Tahliyeleri ‘beraat’ gibi algılamak ne kadar yanlışsa, ortada hiçbir suç ve suçlu yokmuş gibi kategorik davranmak da yanlıştır. ‘Cezaevindeki son kişi çıkana kadar mücadele edeceklerini’ söyleyenler sadece siyasi değerlendirme yapmış olurlar. Mesele adalet istemekse, bunun gereği suçluların hak ettikleri cezayı almalarını, masumların ise bunlardan tefrik edilmesini istemek olmalıdır.

Ergenekon’a hayal muamelesi yapanlar şunu bilmeli: Ortada mağdur varsa hayal falan yoktur.

YALÇIN AKDOĞAN YAZILARI