BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.438,47
HABER /  GÜNCEL

Zaman yazarından tekme kehaneti

Zaman yazarı Mehmet Kamış, Başbakanlık Müşavirin Yusuf Yerkel'in Soma'da bir protestocuya attığı tekmeyi analiz etti!.

Abone ol

Yerkel'e "Yeni yetme jöntürk" diyen Zaman si yazarı , hükümeti her şartta savunanları eleştirerek "Egosu hormonlanmış bu yeni yetmeleri savunup durursanız emin olun ki bundan sonraki tekmeyi suratlarınıza atacaklardır. " diye yazdı.

Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyaretinde çıkan olaylarda protestocuya tekme atan Yerkel, cemaat yazarlarının hedefindeydi.

"Ruhumuza atılan tekme" başlıklı köşesinde yazar Kamış, Yerkel'i şımarık, kendini beğenmiş ve halka tepeden bakmakla suçluyor. İşte o yazıdan bir bölüm:

EGOSU İTİBAR GÖRMÜŞ RUHU ÇİĞ OLANLAR

Devlet yönetmekle, millete sahip olmayı birbirine karıştırmış yeni yetme bir jöntürk, yüzlerce insanın öldüğü bir şehirde vatandaşı tekmeliyor ve böylece onlara hadlerini bildiriyor! Tekme atarkenki yüz haline, tekme atışına, tekme attığı kişiyi güvenlik görevlilerine tutturuşuna dönüp dönüp bakmak lazım. Yeni bir ruh halini bize gösteriyor. İnanın mesele, başbakanın ya da birilerinin müşaviri meselesi değil, kendisini bize fark ettiren yeni bir yönetici jenerasyonun ta kendisi.

Devlet gücünü, iktidarın güvenli bölgesini arkasına almış, eli paranın sıcaklığıyla ısınmış, yurtdışında ya da seçkinlerin okuduğu okullarda okumuş, paçası çamur görmeden egosu itibar görmüş, ruhu çiğ olanlar, herkesi, hepimizi büyük bir endişeye sevk etmelidir. Bu bir prototiptir ve ruhu demlenmemiş insanların devlet ya da şirket iktidarını kullanmasının ne denli büyük bir tehlike olduğunun somut görüntüsüdür.

MEDENİYETİMİZİN TEMELLERİNE TEKME

Medeniyetimizin temel anlayışı, bizim beslendiğimiz kültür, bize egoların terbiye edilmesini söylemiyor mu? Tarihteki büyük dimağlar Allah’ı bulmak için insan-ı kamil olmayı tembihlemiyor mu? Ve bunun da en önemli yolunun egoların, şımarıklığın ortadan kaldırılmasından geçtiğini dillendirmiyorlar mı? Bu nedenle o görüntü, o yüz ifadesi, medeniyetimizin temellerine atılan bir tekmeden başka bir şey değil aslında.

Hükümete dokunan her konuda Çanakkale geçilmez tavrını takınan, yaş ve kuru her şeyi savunan mahallenin ağabeyleri; egosu hormonlanmış bu yeni yetmeleri savunup durursanız emin olun ki bundan sonraki tekmeyi suratlarınıza atacaklardır.